Wpis z mikrobloga

Potrzebny mi deload, ale nie wiem jaki jest sens tracić czas, ubierać sie, iść i tak dalej, cały ten rytuał okołotreningowy żeby machać ciężary rozgrzewkowe na 40-60%. To tak jakbym nic nie zrobił :v A wy jak robicie deloady? W przypadku bojów i akcesoriów, ile obcinacie z ciężaru i serii?
#silownia #mikrokoksy
  • 31
@stefan8800 Jak zrobię sobie amrapa i przechodzę na 5x5/5x3 to już po 1-2 seriach mam totalnie dość. ostatnio zrobiłem po prostu 3x5 i w każdej asyście po 1 serie mniej bo czulem że nie ma sensu sie zjeżdżać już.
@kRpt: @stefan8800: Tak jak siurak666 powiedział. Robie takie pivoty. Po prostu inne ćwiczenia, nie tak intensywnie, uzupełniam o te, ktorych brakowało w bloku itd. Wcale nie jest lekko, ale organizm odpoczywa.
@kRpt: Obcinam objętość do 50% i albo:
A. na głównych bojach robię serie nie cięższe niż 60%1RMx5
B. lecę ciężko na wariacjach głównych bojów
A co to jest?

@kRpt: Tydzień/dwa treningu, gdzie wykonujesz zamiast bojów ich wariacje w innych zakresach powtórzeń, a akcesoria na zaniedbane partie.

Np. robiłeś 5x5 low bar squat, to w okresie pivotu możesz lecieć 2/3x8 high bar @7RPE. Skupiłeś się w bloku na tricepsach to w pivot ciśniesz coś bardziej ukierunkowanego na klatę, np. floor press -> wide grip bench, wariacje hantli itd. Nie robiłeś w poprzednim bloku wznosów bokiem