Wpis z mikrobloga

AQT - wiem, że było, wybaczcie, jestem potężnym akcjonariuszem-pasjonatem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

to jest post pt.: W CO GRA WOJTEK?

nie-nowości:
1. z dzisiejszego ESPI wynikło, że księgowość była niezgodna z UoR, o czym trąbiłem od miesięcy, a co było wiadomo przed pierwszym zawieszeniem przez KNF - spółka m.in. nie robiła wymaganych odpisów
2. istotna część sprzedaży (ale co ciekawe nie całość) szła przez Weridon spzoo, który nie wiadomo czy jest spółki czy nie (najpewniej nie jest, tak mówi KRS) - też nie nowość. tu ciekawostka: rzekomo istnieją jakieś papiery mogące potwierdzać nabycie Weridon przez AQT, tylko akurat Voytek zabrał XD
3. potwierdziły się wypowiedzi licznych anonimów z bankiera, że spółka działa, produkuje, sprzedaje, a pracownicy dostali pensje za ostatni miesiąc, co jest niewielkim pocieszeniem przy braku płynności i wielu innych "niespodziankach"

dzisiejsze nowości to:
1. w okresie zawieruchy (od WZA do dziś) Wojtek aktywnie sabotował i kradł to co zostało:
- wyczyszczone konta
- wyniesiona dokumentacja - umowy sprzedażowe, dokumentacja pracownicza
- działania Voytka utrudniające lub częściowo uniemożliwiające produkcję
2. proces z księgowością o którym pisał pewien Mireczek nie jest fejkiem, ale nie bardzo rozumiem, czemu to księgowość pozwała spółkę (i wygrała? jak to w ogóle możliwe w tak krótkim czasie?) a nie na odwrót XD
3. wczoraj Babińska wysłała wezwanie do wypłaty swojego wynagrodzenia (?)
4. kolejny zakup małego pakieciku przez osobę z RN (zastanawiające po co?), biotki RN i zarządu

ogólnie to jestem zaskoczony tym, jak dokładnie większość wewnętrznych problemów AQT była znana opinii publicznej. oczywiście pewnie 3/4 inwestorów "kupuje bo tanie" i nie miała o tym pojęcia, ale jednak poza rabunkiem Wojtka za dużo nowości ESPI nie dało, chociaż to co nowe to same "grube" tematy

ponieważ w AQT najpewniej już nic pozytywnego się nie wydarzy...

ZAPRASZAM DO GŁÓWNEJ ROZKMINY - w co gra Wojtek? możliwe scenariusze:
1. utopił firmę, ukradł co mógł i teraz będzie się bawił w kotka i myszkę z interpolem. niby najbardziej oczywiste, ale serio mając tyle hajsu (kilkanaście baniek, z żoną pod 30?) ze spylenia spółki chcielibyście mieć na głowie służby? osobiście wcielając się w głównego bohatera nie rozumiem takich działań, nie rozumiem, jaki jego interes one realizują - może ktoś wie?

lub wariant opierający się mocno na wyparciu i bajkopisarstwie, ale spróbujmy:

2. Wojtek nadal chce mieć AQT na własność, a cena 10 zł nie była wystarczająco atrakcyjna więc robi sobie promocję opartą o panic sell (wszak mamy bankructwo na horyzoncie, jutro będzie PKC, chociaż akcjonariat i tak już mocno przetrzepany, to nie ma opcji, żeby nie poleciało). sęk w tym, że jak to poleci na 1 PLN lub niżej to nawet mnie (z lekką pomocą rodziny) będzie stać, żeby tego śmiecia przejąć xD a mimo wszystko z ESPI nie wynika, żeby tam było pusto w ryj. na pewno będzie brak płynności, problemy z umowami, ale przy dokapitalizowaniu na jakieś boczne tory pewnie spółeczka miała by siłę wrócić (nie mówię w ogóle o sensownej wycenie giełdowej, ale o funkcjonowaniu podmiotu)

3. inne? pisz komć. pozdrówki wszystkie Aquatechowe świry (czyli pozdrawiam siebie i nikogo) ( ͡° ͜ʖ ͡°) serio jestem bardzo ciekaw co myślicie o obecnych zamiarach naszego gagatka
#gielda #aqt
  • 11
@affairz: jeszcze dwie sprawy-pytania, jeśli mamy na pokładzie kogoś ogarniętego:
1. rozumiem, że członek RN ma pełny wgląd w sytuację spółki. czyli Gawronecki, który 2x przez MAR raportował zakupy wie jaki tam jest burdel co najmniej od tygodnia, czemu dokupuje śmiecia? jedyne logiczne wytłumaczenie jakie mi przychodzi na myśl, to że był załadowany w AQT (on lub ktoś z kim rzeźbi) znacznie grubiej przed wejściem do RN (wtedy nie musiał raportować
@affairz ostatnio wspominałem, czy nie ma jakiś trupów w szafie zwanej Aqt. Dzisiaj trochę się tego wysypało. Nawet trochę dużo informacji, oczywiście negatywnych.

-zastanawia mnie w jakim celu Gaworecki nabywa papier. Skoro ma dostęp do sytuacji jaka jest w firmie, to nie dzieje się za ciekawie. Czyżby wiedział coś jeszcze czego nie udostępnili reszcie akcjonariuszy?

-Cześć rady nadzorczej ma niby doświadczenia upadłościowe i restrukturyzacjne. Jeden z członków RN udzielał się w Krezusie,
Zawsze ktoś może wziąć przykład z prezesa bitmarketu i odwiedzić Vojtka.

@futrzakos: prezes (czy tam współwłaściciel) bitmarketu akurat postanowił się skończyć bez pomocy osób trzecich - taka przynajmniej była oficjalna wersja wydarzeń. ale on miał też inne problemy w życiu oprócz bitmarketu (takie grubsze raczej, bo z pierdla miał niedługo wyjść ktoś kto mu realnie zagrażał)

nadal nie kminię po co mając te "biedne" 30 baniek robić sobie problemy? raczej nie
@affairz wiem, że to samobójstwo jest wersja oficjalna. Ale z drugiej strony na przestrzeni lat mielismy już kilka conajmniej dziwnych samobójstw głównie w zakladach karnych. Ile było zabójstw znanych osób, gdzie znikali świadkowie w tajemniczych okolicznościach. Możliwe, ze koleś był typowym słupem jak ten z Amber Gold. Za odpowiedni procent odsiedzi za.kogoś. Po prostu uciszyli go na wieki. Wiadomo, gdzie są duże pieniądze tam czyhają niebezpieczeństwa.

Nowej spółki raczej w tej branży
@affairz: oj tam. Skubnął 30mln. Ma na głowie KNF ale dalej będą prowadzić biznes aqt ale już przez weridon. Może organy ścigania się wezmą za niego, a może nie. A nawet jak się wezmą i dadzą wyrok to ten wyrok będzie w zawieszeniu. Zreszta... szukaj wiatru w polu, a raczej na pustyni. Zreszta ten Dubaj to czort wie czy nie zmyłka dla śledczych a chłop będzie siedział gdzieś pod Białymstokiem.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@affairz: czy gdyby teraz kupił aqt po 1zł to uniknąłby odpowiedzialności karnej? Raczej nie.
Firma stoi na ziemi Wojtka, kto wie jaka jest umowa i czy nie okaże się, że Wojtek może ją w każdej chwili wypowiedzieć? Czy oni podpisując grube kontrakty nie mieli również kar umownych?

Podejrzewam że babol dogadał się dobrze z Dubajem że daje im technologię, będzie dla nich budował i tworzył co trzeba, a oni mu dadzą