Wpis z mikrobloga

• 1
Pytanie do rodzin 2+1 i osób jeżdżących hatchbackami. Jak wygląda u Was sprawa z pakownością w hatchbacku? Mówię tu o autach typu Golf, Civic, Leon, Pug 308? Czy da radę przewieźć spacerówkę plus 2 walizki? Na pewno najgorzej przez 1 rok bo trzeba wozić gondole do wózka, ale jak jest później już bez niej? Zastanawiam się czy warto iść w kombi tylko dlatego, że będzie małe dziecko czy iść w hatcbacka.

#dziecko #rodzice #bombelek #motoryzacja #samochody
  • 14
  • Odpowiedz
@TurekD: Chłopie, ja mam Focusa w kombi i pakuję go po dach, a też rodzinka 2+1. Oprócz wózka i 2 walizek trzeba liczyć inne pierdoły jak zabawki, leki, akcesoria do kąpieli czy wycieczek, nocnik no w ciul tego jest. Pamiętaj: Tobie przysługuje miejsca na 3 pary bokserek i 2 pary skarpetek.
  • Odpowiedz
@TurekD: mieliśmy Civica ale on to akurat miał duży bagażnik XD ale tak, porządny bagażnik się przyda zwłaszcza jak będziecie jeździć gdzieś na jakieś wyjazdy.
Dla nas wybawieniem było to, ze oboje mamy z mężem SUV bo nie trzeba było składać gondoli a jak jechaliśmy dalej to kładło się wszystko na kanapkę. Bo nie ma szans żeby weszła rozłożona gondola i stelaż do takiego np. golfa a to dopiero wierzchołek
n.....a - @TurekD: mieliśmy Civica ale on to akurat miał duży bagażnik XD ale tak, po...

źródło: comment_16022463434Fl8j85aAi6aKSNQ8sk52L.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TurekD: ja mam hatchbacka mianowicie golfa, jestem singlem i w sumie dla mnie to wystarcza, ale jakbym miał dziecko, to kombi byłoby pewnie za mało :D
  • Odpowiedz
@TurekD: niby są ludzie co się ładują w HB i dają radę, ale po co się męczyć z pakowaniem tego. Albo jeszcze gorzej, półkę zdemontować i w razie wypadku dzieciakowi na głowę wszystko poleci. Jak masz opcję to bierz kombi. Sam mam w tej chwili jednego hb i jednego kombi i gdziekolwiek dalej niż na dojazd na spacer hb nie był brany.
  • Odpowiedz
@TurekD nawet jak się nie wozi wózka to np. na dwudniowy wyjazd dla dziecka trzeba zabrać walizkę różnych gratów. Jakbym nie miał kombi to nie wiem jak bym to zrobił. Bagażnik nie raz miałem zawalony pod korek
  • Odpowiedz
@TurekD:
Leć w kombi, i nawet się nie zastanawiaj. Dziecko dzieckiem (zwłaszcza, że skoro ma się pojawić jedno, to nigdy nie wiadomo kiedy będzie kolejne :) ), ale kombi jest praktyczne pod każdym względem.

To piszę ja, posiadacz Corolli kombi z bagażnikiem dachowym i hakiem.
  • Odpowiedz
@TurekD: mieliśmy ten sam dylemat w tym roku. Ja umiem nas spakować w miarę minimalistycznie ale jednak dla dziecka potrzeba duuuzzzo różnego stuffu (często trzeba zabracmć łóżeczko turystyczne a ono mało miejsca nie zajmuje). Wygrało kombi bo jednak łatwiej się zapakować i na bank wszystko wejdzie a z HB jest zawsze ryzyko.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TurekD: przez pierwsze pół roku życia dziecka mieliśmy hatchbacka. To wyglądało tak, że na dłuższy wyjazd wózek i walizka młodego wchodziły do bagażnika. A nasze rzeczy upchane pod i na przednie siedzenie... Tylko dwa razy gdzieś byliśmy i to na 3-4 dni, kupiliśmy kombi i na dłuższy urlop już się zapakowaliśmy do bagażnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz