Wpis z mikrobloga

Flutter zyskuje coraz większą popularność, a liczby mówią same za siebie - w Play Store jest już 100 000 apek Flutterowych i 10 000 nowych pojawia się każdego miesiąca. Nic więc dziwnego, że twórcy idą za ciosem i cały czas tworzą nowe wydania. Sprawdź, co znajdziemy w wersji 1.22.

https://bulldogjob.pl/news/1324-co-nowego-w-flutter-1-22

#programowanie #flutter #google #mobiledev
Bulldogjob - Flutter zyskuje coraz większą popularność, a liczby mówią same za siebie...

źródło: comment_1601634563mezp2Ir7YojOHwDlhP5cCB.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@push3k-pro: Dart jest na tyle spoko że nie trzeba innego języka, trzeba tylko dodac kilka rzeczy do Darta, np rzeczy typu nameof() czy możliwość automatycznego parsowania jsona do obiektów (może być przez generowanie kodu, ale bardziej out of the box a nie jakimiś trikami)
  • Odpowiedz
@zibizz1: Whatever, tak długo jak będzie to działało na widgetach, ja nie będę miał zamiaru tego używać, a to akurat nie jest wina języka. Idealne narzędzie do budowania nieczytelnych i frustrujących potworków.
  • Odpowiedz
@krzat: Potrafię programować i nie zmienia to tego, że to jak rozwiązane zostało tworzenie interfejsów w Flutterze jest frustrującym rozwiązaniem, które sprawia, że kod jest mało czytelny. Do wyboru mam spaghetti albo r--------e po plikach, funkcjach o przemieszaniu warstw nie wspominając. Taki styl programowania jest frustrujący i w---------y dla czytającego i nic tego nie zmieni.
  • Odpowiedz
Podczas gdy w natywnym wszystko jest z miejsca uporządkowane, tutaj trzeba samemu spędzić dodatkowy czas, żeby wszystko nie było r-------e, a koniec końców i tak będzie syf i to nawet jak oddzielisz warstwy od siebie. Nie wyobrażam sobie pisanie w tym czegoś bardziej skomplikowanego niż mała apka do pracy w dwie osoby. To jest dobre dla upartych idiotów, którzy chcą pokazać jakieś bajery i swoje ego.
  • Odpowiedz
@krzat: Nie mam ochoty wracać do Fluttera. Tobie nie przeszkadza, a jednak ludzie narzekają i będziesz udawać, że wcale i w ogolę nie jest to nieczytelne i nie trzeba włożyć dodatkowej pracy, żeby to miało sens. Eot.
  • Odpowiedz
@push3k-pro: Nic nie udaję, chcę zrozumieć o co chodzi. Zwłaszcza że narzekasz na to samo pod każdym wpisem o flutterze.

No i jak już wsponiałeśo natywnych technologiach, to chciałbym wiedzieć gdzie jest to uporządkowanie w UIKicie. Typowa apka iOSowa to UIViewController na 3k linii oraz spaghetti z segue'ów.
  • Odpowiedz
@krzat:

Nic nie udaję, chcę zrozumieć o co chodzi. Zwłaszcza że narzekasz na to samo pod każdym wpisem o flutterze.

Zrobiłem 2 w----y pod czyimiś wpisami i trzy wpisy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz