Aktywne Wpisy

tigitall +46
insp2025 +57
#nieruchomosci
Wiele można zarzucić budownictwu PRL ale na pewno nie można się przyczepić do układów moim zdaniem. Były kapitalnie przemyślane i funkcjonalne jak na metraż które oferowały. Coś czego "nie potrafią" albo nie chcą współcześni deweloperzy
Wiele można zarzucić budownictwu PRL ale na pewno nie można się przyczepić do układów moim zdaniem. Były kapitalnie przemyślane i funkcjonalne jak na metraż które oferowały. Coś czego "nie potrafią" albo nie chcą współcześni deweloperzy

I tłumaczenie
^ słowa prokuratora, a nie adwokata XD
To jak Matecki wróci do Polski to strzelam, że dostanie 7.5r więzienia za zabicie rodziny.
Jak ktoś planuje kogoś pozbawić życia, to najlepiej na wypadek samochodowy. To przecież nawet już nie jest śmieszne.
Update:
PRZEPRASZAM. Pomyliłem się xD Jest jeszcze gorzej. Prokurator zarządał 5 lat Co oznacza że ostatecznie może być jeszcze mniej!
I mówcie mi dalej, że plecy nie są bardzo ważne...
#polska #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #j--------e
źródło: image
Pobierzps. zrobiłem update, bo nie doczytałem. Jest jeszcze gorzej
@new-object: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Do tego przestępstwo nieumyślne, więc sąd dyscyplinarny klepnie, że nadal może pracować. Adwokatem może nie będzie, ale radcą prawnym.
A sąd wyscyplinarny wymierzyl mu kare za tego tweeta o trumnie na kółkach już (doczytalem, ze przedluzyli mu z 16mies na 24), on sam z niczego sie nie wybronil, bo do reprezentowania siebie
@pasta_alla_carbonara:
@new-object: to ze tak raz zostalo zasądzone, nie znaczy ze bedzie teraz, w Polsce nie ma prawa precedensu.
@pasta_alla_carbonara: może bym tobie zaufał i uwierzył, ale później patrzę za okno, i to Polska. Jeśli za zabicie 2 lat dostanie tylko 5 lat, to uważam że ta sprawa to będzie tylko formalnością.
No i za co taka kara? Jeśli w jego krwi wykryto śladowe ilości dragów, które nie wskazywały, że jechał pod wpływem, więc był to wypadek jak każdy inny.
Faktycznie, wypadek jak kazdy inny. Normalnym jest wyprzedzanie na podwojnej ciaglej i spowodowanie smierci 2 osob przez wlasna bute i debilizm
@new-object: nieprawda, lepiej jest zostać myśliwym i wtedy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@new-object: https://zamosc.policja.gov.pl/lza/informacje/aktualnosci/39290,Tragiczny-wypadek.html
Typ nawet nie dostal zawiasow.
@new-object: Juz dostal wyrok wiekszy niz typ bez plecow z mojego linka.
@pasta_alla_carbonara: To chyba o sobie piszesz xD
Ja czytałem, że to wcale nie jest pewne i że jest duży problem z ustaleniem
@Proogramista: nie dostał, bo w wypadku ofiarami była najblizsza rodzina. W takim wypadku sciganie przestepstwa nastepuje na wniosek ofiar.