Wpis z mikrobloga

@Mojs: olej losowy filmik na youtube. Jak chcesz neutralne dzieło to obejrzyj Parts of Circle (nie ma bardziej neutralnego filmu i nakręciły go osoby z obu stron wspólnie), Black Garen - Thomasa DeWaal i artykuł z TVP sumuje o co chodzi w konflikcie.

W skrócie tak, w konflikcie jak zwykle najbardziej ucierpieli cywile. Czy posunąłbym się do stwierdzenia, że obie strony urządziły czystkę - nie. To tak jakbyś obwiniał partyzantów z
@haystan: Zadna ze stron nie jest bez winy - do tego zmierzam.
Obecnie nie mam jak sprawdzic, siedze na telefonie i mam szkolenie. Zaraz do domu to obejrze.
A co do AK - jesli ci bez winy beda mowic na winnych "bo musial" to daje akceptacje na jego dzialania i go jeszcze broni. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Mordowal cywili? Morderca a nie "obronca".

A co do Karabachu, okresle sie po zrodlach
@Mojs: prozaiczne żadna ze stron nie jest bez winy jest dość oczywiste tutaj. To jest wojna.
Niczego więcej nie oczekuję po mojej aktywności tutaj. Żeby tylko ludzie zapoznali się z faktycznymi wydarzeniami i sami ocenili. Dlatego podaję neutralne źródła i nie podoba mi się rzucanie uproszczeń, bo konflikt nie jest łatwy i oczywisty.
@haystan: oczywiście idealni Ormianie żadnej zbrodni nigdy nie popełnili, to wszystko był false flag xD chłopie skończ z tą armenską propagandą
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Joii: czytaj uważnie. To słowa prezydenta Azerbejdżanu - zbrodni nie zaprzeczam, jedynie jego przedstawianiu i pomijaniu zbrodni, które spotkaly Ormian. Czy gloryfikacji mordowania Ormian (linki w poprzednich komentarzach).
Propaganda jest jednostronna, ja prezentuję fakty i dokumenty. Chociażby wspomniany Parts of Circle czy Black Garden w ktorym nie ma wątpliwości, że do tego doszło. Sedno jest jednak w tym, że strona azerska prezentuje to jako ludobójstwo i ekstremalnie podbija liczbe ofiar (nawet