Aktywne Wpisy
Larsberg +255
Jak tam wyhodki? Macie już przygotowane konserwy, energetyki, śruby, lornetki, latarki czołowe, liczniki geigera, detektory anomalii, maski gazowe, bandaże, apteczki, leki przeciwpromienne, zapas amunicji i wóde? Bo już za parę dni wchodzimy do Zony więc pakować plecaki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#stalker #stalker2 #gry
#stalker #stalker2 #gry
Kowal19888 +80
#pokazkota myślę nad imieniem dla tego małego rudzielca, jakieś propozycje? :)
więc dowiadujesz się z LinkedIn że zaczął w międzyczasie pracować gdzieś indziej i nawet nie raczył napisać maila z tą informacją
<3
@kt13: co to oznacza?
@spidero: nie powiedziałabym, abyśmy mieli rynek pracownika. Może w kilku specyficznych branżach. Specjaliści faktycznie mogą przebierać w ofertach, ale tylko oni. Dalej w Polsce mamy rynek pracodawcy. Tyle, że dużego pracodawcy. Mali są na tyle ruchani przez państwo, że już nie mają siły r----ć pracowników
@kt13: masz na mysli ze podpisal umowe od 1.10?
Miał prawo sie rozmyślić i absolutnie to rozumiemy inaczej sporządzalibyśmy umowę przedwstępną.
Zazwyczaj jednak jedynie na prośbę kandydata sporządzamy list intencyjny (przy czym kandydat ma prawo zrezygnować z podjęcia pracy mimo listu intencyjnego, bo on zabezpiecza tylko jego). Ale fajnie jest poinformować o zmianie decyzji, a nie na kilka dni przed podpisaniem umowy i
Zatrudniasz czlowieka to dajesz umowe o prace, podpisujesz 15 wrzesnia z data obowiazywania umowy od 1.10
Liczysz, ze ktos jest ZATRUDNIONY, ze przyjdzie to pracy to jak Ty to sobie inaczej wyobrazasz?
Ciezko jest podpisac papier? Chyba po to wymyslono umowy
@InterferonAlfa_STG: tyle, że procedury mamy takie, że umowę podpisuje się podczas onboardingu, pierwszego dnia pracy. Wszystkie umowy przygotowywane są hurtem przed onboardingiem. Kandydat jest informowany kiedy zaczyna pracę - data startu ustalana jest wspólnie i przedstawiana razem z ofertą zatrudnienia. Podajemy również warunki zatrudnienia, które będą na umowie (wg nich jest ona sporządzana). Jeśli
Natomiast niepoważne jest nieodbieranie 10 telefonów od dnia 23.09, zignorowanie dwóch wiadomości mailowych i SMSa zamiast napisać, że już się nie jest zainteresowanym i żebym przestała pana stalkować
@kt13: taka, ktora dziala zgodnie z prawem. Zatrudnia pracownika czyli podpisuje umowe o prace albo inna.
Taka, ktora nie ma rakowego HRu, ktory nie dosc ze z perspektywy firmy nie zatrudnił skutecznie pracownika
To jeszcze zostawia w procesie furtke to sytuacji odwrotniej gdzie pracownik
to się nie zdarza nawet podczas pandemii - za duże straty wizerunkowe
Jego j---e Twoj system. Dla niego to mozesz sobie na zapalkach to zaznaczac czy on ma zgode czy nie.
On ja cofnal, skutecznie dostarczyl informacje i tyle
@InterferonAlfa_STG: ale nie wysłał. Inaczej bym wiedziała, że nie mam po co dzwonić
Dziękuję. Nie wiem czym sobie zasłużyłam, ale wiedz, ze dzięki Tobie mój dzień jest o wiele piękniejszy.
Nie wiem czemu czujesz potrzebę wypisywania ludziom takich rzeczy, ale przykro mi, że
@InterferonAlfa_STG: dzieki za zawolanie