Wpis z mikrobloga

@Tryggvason: bywasz czasem w Singapurze? myślisz, że da się przemycić drożdżówki z makiem tam ze statku? :) (wwzożenie maku jest zabronione normalnie :D) Pytam na wypadek jakby mi kiedyś się udało tam wrócić.
  • Odpowiedz
  • 0
@kotbehemoth: Niee kocie, do Azji statkiem jakoś nie udało mi się jeszcze trafić ( ͡° ʖ̯ ͡°) Aktualnie tylko Europa.

Jeśli posiadanie takiego maku spożywczego jest nielegalne to byłoby ryzyko, ze celnicy na bramie portowej mogliby znaleźć w torbie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Odpowiedz
wwzożenie maku jest zabronione normalnie :D


@kotbehemoth: przecież Singapur to królestwo kuców i wolnego rynku - jak to nie można tam zjeść makowca? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 4
@YogiYogi:

Siur :

600g maki pszennej
250 ml mleka
100 g masła
100g cukru
szczypta soli
7 g suchych drożdży/ 20 świeżych
2 jajka

drożdże rozpuszczasz w ciepłym mleku (jeśli to są świeże to czekasz chwile aż ruszą). Dajesz potem wszysyko prócz masła, mieszasz i gdy to się połączy dodajesz roztopione i ostudzone masło. Ciasto może się lepić w zależności jaka tam make masz pod ręka ale generalnie nie dosypujemy żeby
  • Odpowiedz
@geuze: no nie można :) ani zjeść makowca, ani pożuć gumy, ani zapalić sziszy, ani vapować, ani wciągać tabaki, ani brać snusa. O marihuanen, a tym bardziej mocniejszych dragach to nawet nie mówię
  • Odpowiedz
jeszcze sztuczne ognie, broń, materiały pornograficzne, podróbki, niektóry sprzęt telekomunikacyjny (operujący w pewnych pasmach) i pewne produkty zwierzęce


@kotbehemoth: a to już norma na całym świecie. Do UE na przykład nie można wwozić nabiału spoza UE i produktów odzwierzęcych.
  • Odpowiedz