Aktywne Wpisy

smuteczek2000s +40
Siemano,
dobry nastrój, a to naprawdę trzeba cenić.
A mordy nie zamknę. A brzydka, owszem jestem. A gruba, owszem jestem. A głupia, owszem jestem. A chora psychicznie, owszem jestem. Ale... lubię siebie.
A teraz zjem makaroniki z boczkiem i serem twardym, tartym. Potem pójdę namoczyć się w oleju z awokado i pójdę spanko. A Wy dalej będziecie pluć jadem.
dobry nastrój, a to naprawdę trzeba cenić.
A mordy nie zamknę. A brzydka, owszem jestem. A gruba, owszem jestem. A głupia, owszem jestem. A chora psychicznie, owszem jestem. Ale... lubię siebie.
A teraz zjem makaroniki z boczkiem i serem twardym, tartym. Potem pójdę namoczyć się w oleju z awokado i pójdę spanko. A Wy dalej będziecie pluć jadem.
źródło: temp_file2395915710417169548
Pobierz
BONAMERA +1025
Cześć,
Mamy w sklepie promocje na black friday, ale wiemy, że niektórym Mireczkom to nie wystarczy, dlatego robimy #rozdajo
Jeśli za darmo, to dla Ciebie uczciwa cena, zostaw plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zgarnięcia dowolna piżama lub inny produkt z naszej oferty.
W sobotę poinformujemy do kogo szczęście
Mamy w sklepie promocje na black friday, ale wiemy, że niektórym Mireczkom to nie wystarczy, dlatego robimy #rozdajo
Jeśli za darmo, to dla Ciebie uczciwa cena, zostaw plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do zgarnięcia dowolna piżama lub inny produkt z naszej oferty.
W sobotę poinformujemy do kogo szczęście
źródło: bonamera-BF2
Pobierz

Opis sytuacji w skrócie:
Mazda 6 gg 2005 diesel 2.0 136km, wymieniany kompletny rozrząd (kupiłem na allegro i dostarczyłem do warsztatu), po 13 m-ca strzela i robi sieczkę z silnika.
Przejechałem raptem kilkanaście tysięcy.
Według mechanika to wina sparciałego paska. Rozbierał przy mnie padnięty rozrząd i wyglądało wszystko szczelnie, bez luzów, rolki nie uszkodzone (jestem laikiem)
Czy ktoś na podstawie tak przemielonego paska jest w stanie stwierdzić, co było przyczyną? Czy da się udowodnić, że ten przemielony pasek, to ten pasek kupiony, który chcę reklamować?
Więcej foto w komentarzach.
#motoryzacja #prawo #prawokonsumenckie #mazda #mazda6
źródło: comment_1601384314JR2GMnoIcNWweRIxLOKCBJ.jpg
Pobierzźródło: comment_16013845212F18zsL1qjWCCj1jPdRI1z.jpg
Pobierzźródło: comment_1601384537Ia7UlS25wvI2stnDx4YufP.jpg
Pobierz@michalpiec: Mam nadzieję, że mechanik sprawdził czy żadna rolka/wałek rozrządu nie są zatarte. Wierzchołki ząbków paska nie są pościerane?
Tutaj już do tego nie dojdziesz. Konieczne by były procesy sądowe i pewnie ekspertyzy droższe niż wartość samego auta.
Ale te silniki sa z-----e na tylu plaszczyznach ze szkoda gadac. Moglo jebnac samo z siebie, bo tak
@michalpiec No i masz odpowiedź dlaczego się zerwał. Aż mi przypomniałeś moment od którego trzymam się od tego szajsu z daleka - zerwanie się paska klinowego Dayco 10 kkm po wymianie daleko od domu. Szkoda że nie kupiłeś chociażby z którejkolwiek z tych firm co pisze @Lingx czyli Conti, Gates lub SKF, ewentualnie INA, odkąd kupuję z tych firm nigdy nie miałem żadnego problemu. Paski Dayco to wg
Komentarz usunięty przez autora