Wpis z mikrobloga

Cytat z dzisiejszego wystąpienia Erdogada

"Erdogan (via Anadolu): Pokój, który panował we wschodniej części Morza Śródziemnego w czasach imperium osmańskiego, został zastąpiony dzikim porządkiem, w którym humanizm ustąpił pragnieniu ropy, gazu ziemnego i zysków"

Patrzcie jak się buduje silne Państwo , ogólnie popieram mocarstwowe dążenie Turcji do odbudowy Imperium Osmańskiego , jeśli spojrzycie na mapie może się skapniecie dlaczego Azerbejdżan jest dla Turcji ważnym punktem na mapie świata.

Mam nadzieję że Polska , równie mocno jak Turcja będzie domagała się poszerzenia granic naszego kraju. Silne państwo , to państwo które potrafi się bić o swoje interesy . I nie mam tutaj na myśli bitwy w Parlamencie Europejskim na temat Kornika Drukarza.

Silne kraje od wielu lat prowadzą wojnę w różnych częściach globu i dlatego są potęgami w swoich regionach , Polska powinna już dawno przestać się wasalizować , tylko postawić na indywidualne dozbrajanie się , bez fizycznej obecności obcych wojsk na naszym terenie .

#turcja #armenia #wojna #grecja #morzesrodziemne
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W Turcji parlamentarzyści z AKP przegłosowali ustawę dającą Erdoganowi rządu absolutne prawda ? jak zareagowała Francja na to , jak zareagowały Niemcy i jak zareagował biały dom ? o i jeszcze jak zareagowała pani Monsbacher (nie wiem czy dobrze napisałem imię tego dziwactwa) .

@Trybun_Plebejski: @Chazar:

Możecie mi odpowiedzić na powyższe pytanie ? :D bo z głowy mi wyleciała reakcja powyższych krajów :D. Bo u nas był bym
  • Odpowiedz
@printHelloWorld Turcja nigdy już nie będzie supermocarstwem z powodów jakie podajesz wyżej, ty myślisz że wygrywając jakieś g---o wojny z krajami trzeciego świata oraz straszać Europę kraj staję się mocarstwem? Ty lepiej spójrz jak naprawdę kraj staję się mocarstwem na przykładzie współczesnych Chin.
  • Odpowiedz
@Chazar: hmmmm no to szukamy odpowiedzi ....

Turcja nigdy już nie będzie supermocarstwem z powodów jakie podajesz wyżej, ty myślisz że wygrywając jakieś g---o wojny z krajami trzeciego świata oraz straszać Europę kraj staję się mocarstwem? Ty lepiej spójrz jak naprawdę kraj staję się mocarstwem na przykładzie współczesnych Chin.

odpowiedzi
  • Odpowiedz
Więc jeszcze raz, jak zareagowały potęgi Europejskie , potęgi światowe na wieść o tym iż w Turcji Demokracja skończyła się w dniu 21.04.2020 ? Jakieś Sankcje z tego powodu Turcja dostała . Bo powtarzam ci u nas był bym za przegłosowanie ustawy o mediach ....

Jak sam sobie ? przecież to ja ci zadałem to pytanie ....

Nie wiem czy wiesz , ale na pytania odpowiada się osobie zadającej te pytanie (w
  • Odpowiedz
@printHelloWorld: nawet jakby zalozyc twoja wersje, to jak to sobie wyobrazasz? Europa to nie arabia gdzie bija sie non stop, tu skonczyla sie niedawno najwieksza wojna swiatowa, nikt nie ma ochoty na wiecej
  • Odpowiedz
@heater: mam na myśli Arabię w kontekście kulturalnym , przeciez nie napisałem że paryz to Bagdad a Berlin to kabul. Europa poszła zbyt radykalnie w lewą stronę , inni się zbroił Europa przyjęła pozycję pacyfikacyjna , licząc że nato na czele z USA rozwiąże wszystkie problemy
  • Odpowiedz
@heater: no napisałem ci że słabość Europy polega na tym że skręciła w lewą stronę , inni którzy nie mają pojęc lewicowych wpisanych w życie kulturowe np Turcja dzisiaj tak są potęga , nie mają takiego potencjału jak USA czy Chiny ale są potęga na pewno lokalna , a poszedłbym jeszcze dalej i powiedział że zaraz po Rosji to Turcja rozdaje karty na bliskim wschodzie.

Piszac o Rosji mam na
  • Odpowiedz