Wpis z mikrobloga

#kiciochpyta #informatyka #prawo #oprogramowanie #pytaniedoeksperta
Kupiłem ojcu x lat temu komputer HP g800 czy jakoś tak wraz z oemowym officem 2010 i systemem.
Na fakturze jest napisane, że jest w tym office i system, do tego opakowanie po office i systemie.
No i teraz pytanie, pozbywam się swojego komputera bo składam nowy.
Jak wcisnę w obudowę po HP G800 moją płytę główną i procek, ramy; no wszystko oprócz karta graficza gtx 1060, bo poco ojcu do neta taka grafika, sama i7 sobie poradzi.
Oczywiście, instalacja przebiegła bez problemowo.
No i teraz pytanie: czy jakby bagiety wpadły na dom, mogą zrobić z tego problem ? chyba nie będą sprawdzali czy bebechy w kompie są takie jak były oryginalnie ?
Wiem, że microsoft może się przywalić do tego ale wątpię, żeby oni się sądzili z jakimś januszem z polski ?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kodecss no nikt Ci nic nie zrobi, ty słyszałeś żeby komuś wpadała policja o Windowsa? xD albo jeszcze lepiej sprawdzała czy to na pewno winda do kompa o tych podzespołach xD?
  • Odpowiedz
@kodecss "Wiem, że microsoft może się przywalić do tego ale wątpię, żeby oni się sądzili z jakimś januszem z polski ?"

To to już w ogóle odlot xD nie masz prawa upgradeowac swojego komputera bo kupiłeś windowsa z innym zestawem? (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kodecss: nie rozumiem pytania, przecież kompa możesz modyfikować jak chcesz. Może chodzi ci o licencje na oprogramowanie? Jeśli tak to jak najbardziej możesz użyć swojej licencji OEM na innym komputerze, UE parę lat temu wytoczyła proces MS z zarzutem że utrudnia użytkownikom używanie (i późniejsza odsprzedaż) zakupionego towaru i musieli na to przystać.
  • Odpowiedz