Wpis z mikrobloga

@polmen89: niech zgadne, zrodlo plotek to jakis anonim redditowy ktory ma wujka w ubisofcie i stad info? :)

@Policjant997: tylko ubisoftu? Juz byla mowa dzisiaj o SEGA, i cos tam jeszcze, od razu caly rynek wykupia zeby dawac gierki po 4zl, takie dobrodzieje xD
  • Odpowiedz
@Dante27 ms ma hajs i żebyś się nie zdziwił gdyby Ubisoft został Xbox studio ;) Tak realistycznie to jest to możliwe, ale mało prawdopodobne, szybciej już umowa o grach day one w Gamepassie
  • Odpowiedz
  • 0
@Dante27 zarzucam tylko plotka - nie twierdzę, że to poważne źródło.
Oprócz AC do game passa dołączyłoby jeszcze: Destiny 2: Beyond Light, Gears Tactics oraz Dirt 5.
Ale ile w tym prawdy?
  • Odpowiedz
@Policjant997: przeciez za ubi musieliby zaplacic kolejne minimum 7,5 miliarda, az tak pieniedzmi nie sraja :)

szybciej już umowa o grach day one w Gamepassie

@Policjant997: tutaj by juz poteznie wstrzasneli nawet i mna, bo jestem fanbojem asasynow, i jesli mialby byc day one w gamepasie, a sony dalej pluc mi w morde cena 260zl, to... ogralbym go na tablecie jebiac japoncow pod nosem :D
  • Odpowiedz
zarzucam tylko plotka - nie twierdzę, że to poważne źródło.

@polmen89: nie no mi chodzilo czy na reddicie dawali jakies zrodlo, czy jakis random sobie aby napisal co mu slina przyniosla na jezyk, wzglednie klawiature :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Zevs no i to może być jakaś poszlaka, ale wątpię mocno żeby Ubi tak łatwo to dało. Strasznie duży worek pieniędzy MS by musiał dać, co wątpię aby zrobili dla jednej gry. No i gdyby to było potwierdzone to nie sprzedawałyby się zestawy XSX z Valhalla.
  • Odpowiedz
  • 0
@Yaggar ms właśnie zrobił jeden z największych zakupów w giereczkowie, nie ma chyba w tej chwili czegoś takiego jak niemożliwe xD. Myślę że czymś jeszcze zaskoczy nas do premiery nowych konsol.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zevs też mam nadzieję, że coś jeszcze zdobędą, ale watpie żeby Phill tak ładnie klękał przed Nadellą aby kolejne miliordy dostać xD. Not gonna happen

Raczej myślę, że kupią jeszcze z 2-3 mniejsze studia "jednego hitu" niż jakaś większą ekipę. Bardziej bym stawiał np. na 11bit studios, tym bardziej że frostpunk tak długo się w gamepass trzyma. Dodatkowo 11bit robi gry nieco innego rodzaju niż pozostali, z ciut cięższym klimatem więc
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@polmen89: na Ubisoft 7,5 miliarda zielonych to zdecydowanie za mało. Oni wydają kilka gier w roku.
Najbardziej prawdopodobne, spośród tych szalonych hipotez jest to, że AC Valhalla będzie przez kilka miesięcy w Game Passie, jak RDR2.
A gdyby serio mieli jeszcze jakieś studia wchłaniać, to ja obstawiam Techland ze swoim Dying Light. Plotki na ten temat już od pół roku się pojawiają, ale sam Techland je zdementował.
  • Odpowiedz