Aktywne Wpisy
mickpl +353
Prawilnie przypominam patent na natychmiastowe obniżenie cen mieszkań:
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
JohnShelby +7
Jak powinna wyglądać prawidłowa naprawa takich pęknięć i ile może kosztować? materiał + wykonanie? Z powodu remontu lokalu obok powstały u mnie 3-4 takie pęknięcia, każde o długości ok metra i ubezpieczalnia się pyta jakiej kwoty za to oczekuje. Jest to blok z wielkiej płyty.
#nieruchomosci #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
#nieruchomosci #remontujzwykopem #pytaniedoeksperta
#programowanie #programista15k
Jestem juniorem, myślę o zmianie pracy trzeci raz w przeciągu 12 miesięcy (w pierwszej pracowałem 3 miesiące, nie podobał mi się projekt, w obecnej pracuję już 7 miesięcy). Ostatnio spłynęła do mnie na Linkedinie oferta, dogadaliśmy się co do kasy (znaczna podwyżka względem tego co zarabiam obecnie gdyż wskakuje w strukturach kolejnej firmy na regulara) i teraz pozostaje tylko moja decyzja, zmieniać pewną robotę na lata czy nie. Mam wrażenie, że w obecnej pracy widziałem już wszystko i od miesiąca/dwóch dostaje te same CRUDowe zadania a wszystkie inne bardziej fancy dostają Midzi/Seniorzy (czuję małą stagnację) jednak boje się, że takie skakanie po pracach w krótkim czasie odbije się na postrzeganiu mojego CV przez inne firmy. Jakie macie przemyślenia o takich osobach jak Ja? Zmieniać robotę czy przesiedzieć w obecnej pracy rok-półtora by jakoś to wyglądało? Trudno też zgadywać jaki będzie rynek za dwa lata ale zapraszam do dyskusji
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f6327a8f49ad326e7b19edb
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
O i to jest myśl, poprosić o trudniejsze zadania, wykazać się i lecieć po pewnym czasie po podwyżkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Otworzyłeś mi oczy, dzięki!
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: marcel_pijak
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua