Wpis z mikrobloga

@Chol: nie jestem w stanie wbić do biosu (czytał pan posta w ogole? ;_;), niby mozna jakims programem nadac priorytet pendrakowi zeby bootowal jako pierwszy ale 1. nie che mi sie 2. cykam sie ze pendrak sie zesra
  • Odpowiedz
@synbozy777: A moża podłączyć jakąś zewnętrzną klawiaturę i sprawdzić jej działanie?
Skoro nie chcą go rozmontować, bo jest na gwarancji - to czego go tam nie zawiozą?

Nie bądź dobrym samarytaninem i nie naprawiaj za darmo - bo zlecą się znajomi lub rodzina i powiedzą:
Ty to się tam znasz na tych komputerach, weż sprawdź czego ten komputer się tak zacina - ty patrzysz a tam pełno jakichś tolbarów zainstalowanych
  • Odpowiedz
@synbozy777: Hmm a jaki to jest model laptopa - bo bardzo mi to przypomina próbę uruchomienia windowsa w wersji 64 bit na sprzęcie z procesorem 32 bit i wielki zdziwienie, że się zacina w trakcie ładowania systemu i nic się nie da zrobić ;D
  • Odpowiedz
@synbozy777: Hmm szkoda, że boją się o plomby gwarancyjne, bo tak jak przedmówcy wywaliłbym dysk celem jego uruchomienia do BIOSU, z tym że jeszcze wcześniej wyciągnoł bym baterię by potencjalne ustawienia się zresetowały.
Komputer po ponownym wstawieniu bateri nie uruchomi się za 1 razem co jest normalne, ale po jakimś czasie powinien bez problemu do Biosu się załadować

Tak to jest z komputerami zazwyczaj- że wszystko się nagle psuje, a
  • Odpowiedz