Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@joyko: no tak, bo zabijanie zwierząt na mięso to to samo co zabijanie na futra. I tak stanowczo za dużo zwierząt zabija się na mięso.

@slane: pokaż takie miejsce, a nie z wyzwiskami wylatujesz
  • Odpowiedz
- miejsca gdzie są trzymane te chore i ranne nie pokazał.

@R187: To się nazywa ambulatorium

- jak zwierzęta reagują na bycie wyjmowanymi z klatek przez
  • Odpowiedz
- jak zwierzęta reagują na bycie wyjmowanymi z klatek przez pracowników

XD nie no teraz pojechałeś. Jakie to ma znacznie?

@wuwuzela1: Ano takie:
R187 - >- jak zwierzęta reagują na bycie wyjmowanymi z klatek przez pracowników
 XD n...
  • Odpowiedz
@R187: XD ale tam nie ma nic strasznego. Nie znam dokładnie metod hodowlanych wiec nie wiem po co te obcęgi ale norka to nie zwierze domoowe by je traktowac jak domowe. Traktuje sie je jako hodowlane zwierze. Jak się świnie zapędza do zagrody to też się je ździeli po tyłku czy wali o krate by odeszły na czas nakładania paszy.
Łapanie za ogon? No i co tu strasznego? To nie
  • Odpowiedz
@Aslufix no to ma oznaczać że cały przemysł ma zostać zaorany? Ja osobiście mam w dupie to bo to tylko zwierzę tak samo jak inne. Każde zwierzę hodowane przemysłowo ma podobnie. Wystarczy przejechać po wioskach by zobaczyć w jakich warunkach są trzymane zwierzęta. Jeśli jednak ktoś uważa że tak być nie powinno to dana gałąź trzeba reformować a nie ubijać. Można wprowadzać regulacje ograniczenia weryfikacje kontrole itp. Ale i tak znając
  • Odpowiedz
@R187: Nie. to wygląda jak by je traktowali jako zwierzęta hodowlane a nie zwierzęta domowe a w twojej mentalności zwierze = zwierze domowe. Nie bez kozery mówi się, że ludzie nie powinni wiedzieć jak się robi parówki i polityke.
Argumenty przytaczane przez eko najemników są wszystko sieczne i defacto równie dobrze mozna je przytaczać przy hodowli bydła czy trzody czy kur.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Aslufix: skrajna lewica: życie każdej istoty jest ważne i trzeba je chronić, też skrajna lewica aborcja do 3 miesiąca ciąży... To dopiero fikoły...
  • Odpowiedz
@Kjedne: jaki wysrye gowna na wykopie ostatnio, 2 miliardy dobrze wydane xd. Kiedyś to a jaki on miły a jaki rzeczowy i przygotowany. Pustkę i echo w waszych głowach aż tu slychac
  • Odpowiedz