Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do znawców. Chcę jakoś podziekować koledze, zapalonemu rowerzyście i nie wiem co kupić. Co podczas jazdy oprócz samego roweru heh jest dla was ważne ze sprzętu czy ibnych rowerowych akcesoriów. I nawet jak to macie to z chęcią zmieniacie na nowe, inne, lepsze etc. I jakiego producenta polecacie, bo ma być to markowy element.
Didam, że ziomek miał ostatnio kraksę i mocno się połamał, wieć cos w kwestii bezpieczeństwa byłoby najlepsze.
Budzet 500-1000 zł. Znajde coś? Musze to kupić i mieć w reku dziś czyli zakup przez net odpada.
Wielkie dzięki za porady
#rower
  • 6
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sapryk: ja na rowerze tak nie jeżdżę ale myślę że jakieś porządne okulary przeciwsłoneczne które napewno poprawiają bezpieczeństwo ;)
@Sapryk: jak okreslisz jeszcze czy pacjent choruje na #szosa czy #mtb to będzie trochę łatwiej fanatyką którejś z bojowek się określić, jako że działam na tyłach wroga mogę nie pomóc... kupiłbym za to:
2x pompke(amor i koła) z manometrem + naboje na akcje zaczepne
pożądany stojak serwisowy
garść swiatelek żeby oslepiac zwierzynę.
@Sapryk: może jakiś kask rowerowy? Jakaś torba? Np. podsiodłowa
Tbh najlepszy byłby bon podarunkowy, to ziomeczek sobie wybierze jakieś fajne ubrania/coś innego
@Sapryk: Jeśli jest zapalonym kolarzem to ciężko Ci będzie kupić coś co naprawdę będzie trafionym prezentem. Każdy z nas kolarzy ma jakieś tam swoje upatrzone marki, modele itp. Co do kupna kasku jak ktoś tam wyżej sugerował to odpuść sobie, kask trzeba przymierzyć żeby był dobrze dopasowany i wygodny, później dochodzą względy estetyczne.

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to fajnym dodatkiem jest zestaw lampek: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/cz%C4%99%C5%9Bci-rowerowe/akcesoria-do-rower%C3%B3w/lampki-rowerowe/zestawy-lampek-rowerowych/zestaw-lampek-bontrager-ion-200-rt-/-flare-rt/p/23710/

Kosztują sporo ale są rewelacyjne do jazdy