Wpis z mikrobloga

@M83_: jak widzę martwe ciągi i przysiady ze sztangą w planach dla początkujących to aż mnie dupa piecze. ktoś kto nigdy nie był na siłowni ma iść i robić martwe ciągi i przysiady ze sztangą kompletnie nie ogarniając jak to robić ( ͡º ͜ʖ͡º). w dodatku większość osób zaczynających na siłowni w życiu nie będzie w stanie podciągnąć się nawet raz i co wtedy? (
  • Odpowiedz
jak widzę martwe ciągi i przysiady ze sztangą w planach dla początkujących to aż mnie dupa piecze. ktoś kto nigdy nie był na siłowni ma iść i robić martwe ciągi i przysiady ze sztangą kompletnie nie ogarniając jak to robić ( ͡º ͜ʖ͡º). w dodatku większość osób zaczynających na siłowni w życiu nie będzie w stanie podciągnąć się nawet raz i co wtedy? ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@kazzr: bo ty nie rozumiesz dla kogo jest ten plan. Tak jak starting strenght czy każdy inny program dla początkujących, jest dedykowany tzw „novice lifters” czyli ludziom którzy zaczynaja przygodę pod katem konkretniejszego dźwigania, a nie osobom które od 20 lat siedziały na kanapie i dlatego są „początkujący”
  • Odpowiedz
jak widzę martwe ciągi i przysiady ze sztangą w planach dla początkujących to aż mnie dupa piecze. ktoś kto nigdy nie był na siłowni ma iść i robić martwe ciągi i przysiady ze sztangą kompletnie nie ogarniając jak to robić

@kazzr: o co mają robić zamiast siadów i mc? Nikt o zdrowych zmysłach nie wymyśla początkującym robienia serii ze 100% masy ciała. Z wyjątkiem ludzi mających przeciwwskazania zdrowotne, ćwiczenia złożone
  • Odpowiedz