Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
Kupiłem sobie rower MTB żeby sporo (choć nie przede wszystkim) jedzić po mieście. Czekam na hejty ¯_(ツ)_/¯

Po prostu mi się podoba, i chcę żeby też nie zawodził poza asfaltem. Z prędkością po ścieżce też jest ok, no i mogę wyprzedzać po trawie (σ ͜ʖσ) Myślałem nad kolażówką, ale #!$%@? by strzelił moje i tak słabe plecy. Zresztą, jestem za masywny na niego

#rower #rowery #mtb
laress - Kupiłem sobie rower MTB żeby sporo (choć nie przede wszystkim) jedzić po mie...

źródło: comment_1599324172teQIu7Z4dfzhzVZ5BaP4Jd.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bez ryzyka zaliczenia gleby to coś pięknego

@laress: No jak przed krawężnikiem podrzuci przód i wtedy mu się widelec z amorkiem wyprostuje to ryzyko 100%. xD
  • Odpowiedz
o to to, #!$%@? po krawężnikach albo trawniku bez ryzyka zaliczenia gleby to coś pięknego

@laress: taa, moj znajomy tez tak mowil i nastepnego dnia na zakrecie glebe na piachu wyrwal ze az piwo stłukł ktore wiozl w tym metalowym czyms na bidon xD akurat jechalem za nim

ale w sumei to niewazne, bo kazdy rower daje frajde tylko na niektorych ta frajda jest wieskza i przez to sie wiecej
KwasneJablko - > o to to, #!$%@? po krawężnikach albo trawniku bez ryzyka zaliczenia ...

źródło: comment_159932538118EcPW2M2krxEHwRNT5OvI.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@KwasneJablko: sam się zastanawiam aby gravel wymienić na coś z paskiem ale nie mieszkam w mieście. O ile do pracy 3.5 km dojadę to takie trasy 40 km na alfine 8 słabo widzę z wytrzymałością
  • Odpowiedz
@anthoris: wytrzymaloscia czego? dzis zrobilem 60km. w tym sezonie 1300 km. na #!$%@? po ulicy poza miastem to tez bym sobie gravela raczej kupil ale do miasta to goraco polecam na pasku i alfine 8 daje rade.
  • Odpowiedz
  • 4
@PolskaCebula007: kieruje go w dół więc spokojnie, a błotniki są po to, żeby w trakcie deszczu nie trzeba było robić prania po podróży :p

@krabozwierz: @czach: @4x80: @KwasneJablko: dla narzeczonej udało mi się znaleźć fajniaka używanego za 250 zł, mieszczuch z lat 80. Przerzutki Ventury i zmiana biegów wajchą w widelcu, ale rama w perfekcyjnym stanie, tylko trzeba było wyregulować hamulce i
laress - @PolskaCebula007: kieruje go w dół więc spokojnie, a błotniki są po to, żeby...

źródło: comment_1599326861iLspiFt9sgmYCMlcNiulED.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@PolskaCebula007: Błotniki w rowerze są z kilku powodów:
a) gdy jeździsz w grupie, to trzeba mieć błotnik prawie do ziemi, żeby nie chlapać komuś w oczy
b) aby nie mieć błotnej i mokrej plamy na tyłku
c) aby woda spod przedniego koła nie zmoczyła nóżek.
¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@grzemach: no jakiś czas temu wrzuciłem podobne zdjęcie to rzucali się o to, że marnuje potencjał roweru XD

W sumie ten pokój to lekka przechowalnia, stare biuro teścia z sypialnia dla gości więc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jakiś czas temu wrzuciłem podobne zdjęcie to rzucali się o to, że marnuje potencjał roweru XD

@laress: ale to zjeby będą w ten sposób oceniały. Wydaje się mi, że normalne podejście to jest:
Twoja kasa, Twój rower, Twój wybór.
  • Odpowiedz