Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #lodz czy wie ktoś czy jest w Łodzi jakiś serwis foodboxów dowożący żarcie które robiliby zgodnie z wytycznymi? I.e nie chcę tego co tam ładują tylko konkretne rzeczy które mam w diecie i naturalnie płacę wtedy trochę więcej za usługę. Jest coś takiego w #lodz ?

Zlałem się trochę przez tego koronawirusa i odcięcie od siłowni i pora się ściąć, problem w tym że robię na dwa etaty i nie wyrabiam się czasowo z gotowaniem pod wieczór.

Ktoś coś?

#rottredukcja #mirkokoksy

#silownia #dieta #pytanie
  • 23
@corpseRott: nie wyobrażam sobie żadnego cateringu, który by ci wszystko co do grama ważył. To będzie nieopłacalne albo dla nich, albo dla ciebie. Zazwyczaj będzie więcej, ci przeciętny Janusz się nie doczepi, jak będzie za dużo, tylko jak będzie za mało( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Duzy_Dziki_Zwierz: Ja nie mam do większości, ale nie betonuje łba. I tak zresztą bym z nich nie korzystał, nawet jakbym zarabiał 20k. Dla mnie zwyczajnie strata hajsu, chyba, że w te 1,5h przygotowywania żarcia na drugi dzień zarobiłbym więcej.
@Duzy_Dziki_Zwierz: to kwestia zaufania firmie, akurat tej byłbym skłonny zaufać, jak makro się zgadza, jakość produktów też, to o co chodzi, wiem co jem :)
A samemu to ja sobie robię 1x suchy omlet 1x kasza z wpc owocami, 2x indyk makaron, 1x indyk makaron warzywa, oliwa, orzechy. 2-2,5h włącznie z myciem itp. idź po to jeszcze do sklepu. Także opcja gdybym mógł sobie pozwolić stówkę dziennie wydać na żarcie plus
@Skogyr: ja tam robię 6 posiłków w max godzinę. Pół godziny się pieką ziemniaki, i każdy posiłek gotuje z 15 minut, ale tego nie liczę. Jem z jednej miski, gotuję w jednym garze, więc dużo zmywania nie mam ( ͡° ͜ʖ ͡°) a czuję się spokojniejszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Duzy_Dziki_Zwierz: godzina na 6 posiłków z myciem, toż to ręce muszą Ci szybciej od oczu #!$%@?ć.

Mycie pojemników, porcjowanie, póki mam te 80g ww na posiłek to workami łatwo sypac, ale jak idzie 100 już trzeba #!$%@? dzielić, potem krojenie warzyw, pakowanie. Mycie blatu, noży, desek itd. Ni #!$%@? ponad godzinę lekkim #!$%@? schodzi.

Ja wiem o co Ci chodzi, ale zważ na to że nawet producent jak podaje makro może
@Skogyr: pracuje zdalnie, więc odpadły mi pojemniki( ͡° ͜ʖ ͡°) używam nożyczek, tnę kurę trzymając ją w ręce, to samo ziemniaki, odpada deska i czas na krojenie. Do tego ryżu czy mrożonek kroić nie trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ile się sobie kasze z kura i mrożonka, kasze z wpi, czy ziemniaki z kurą, nawet jak robiłem wszystko na raz plus do tego
@Skogyr: dla mnie tak jest po prostu najłatwiej. I ja nie mam z tym żadnego problemu. Prosta matematyka, bez kombinacji i bez #!$%@?. A to że lubię jeść prosto i bez zbędnych udziwnień tylko mi wszystko ułatwia. I nawet jeśli producent leci w #!$%@?, jedząc to samo / tak samo omijasz ten problem. Konsekwencja w niekonsekwencji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jedynie zawsze mogłoby objętościowo być więcej (
@Duzy_Dziki_Zwierz: bo mi nie o to chodziło, sam #!$%@? dzień w dzień to samo, bo jest to wygodne i łatwo ogarnąć. Chodziło mi o to, że jeśli w te 2h zarobiłbym więcej niż żarcie z zaufanego cateringu to jak najbardziej ma to sens, bo makro pasuje, posiłki smaczniejsze, zróżnicowane, jakość produktów taka jakich sam bym użył.