Aktywne Wpisy
Kwas747 +486
W #!$%@? mam te pizzerie. Chyba ich pogrzało ostatnio 40 zł za pepperoni. Nie zamawiam już od tych Januszu biznesu. Doszedłem do idealnych proporcji i stworzyłem idealne warunki wypieku w zwykłym piekarniku. Wolę to niż pizzę której 75% stanowi woda za prawie 5 dych. Włoska mąka? Zwykła 450, piekarnik z kamieniem na maksa i jechane.
#jedzenie71 #jedzenie #pizza
#jedzenie71 #jedzenie #pizza
ElPrimo +5
Cześć, mam 18 lat i od razu mówię, że jestem kompletnym laikiem i pierwszy raz cokolwiek o motocrossie dowiedziałem się wczoraj, ale stwierdziłem, że kupuje i nikt mnie przed tym nie zatrzyma XD
- Znalazłem coś takiego, co o tym sądzicie?
-jak wygląda sprawa z jazdą po lesie? Rozumiem, że bede go musiał jakoś tam przetransportować, bo z dojazdem nie ma szans?
- Przed jakąkolwiek próbą jazdy samodzielnej, polecacie się zapisać do
- Znalazłem coś takiego, co o tym sądzicie?
-jak wygląda sprawa z jazdą po lesie? Rozumiem, że bede go musiał jakoś tam przetransportować, bo z dojazdem nie ma szans?
- Przed jakąkolwiek próbą jazdy samodzielnej, polecacie się zapisać do
@Ventura: Nope, tam nie ma nic, co mogłoby choć przez chwilę być niebieskie :-)
myślę że to szkło
http://gfx.lumisfera.pl/media/photos/42859/908089.5.jpg
Redukcja jonów manganianowych VII w środowisku zasadowym jonami azotanowymi III. Ponieważ potencjał utleniający MnO4- w środowisku zasadowym jest niski a jony azotanowe III są w równowadze redoks z jonami azotanowymi V dochodzi do bardzo powolnej reakcji równowagowej. Roztwór jest stosunkowo trwały, barwa zmienia się z fioletowej do zielonej ale powoli. Przez to można obserwować barwę niebieską/lazurową będącą wynikiem obecności w roztworze fioletowych jonów MnO4- i MnO4--