Wpis z mikrobloga

#ogrzewanie #piec #hydraulika Mam piec gazowy dwufunkcyjny i mam na nim cisnienie cały czas 0,6 bara próbowałem dolewać wody ale to nic nie daje, odkręciłem studzienke i ta woda która dolewam spływa kanalizacja, nie mam pojęcia w jaki sposób ona się tam dostaję, zbiornik wyrównawczy pusty, czy czasem po drodze powrotnej do co nie montuje się jakiegoś zaworu łaczącego z kanalizacją o którego istnieniu nie wiem?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ksiadze: wewnatrz jest wymiennik do podgrzewania cwu, ale pytalem o zewnetrzny wymiennik, ktory spina obie instalacje: otwartą z węglowego i zamkniętą z gazowego.
Co to w ogóle za model pieca, bo jest jakaś marka która dopuszcza montaż w układzie otwartym, ale nie pamiętam nazwy.
Tak w ogole, to jakie miałeś wcześniej ciśnienie?
  • Odpowiedz
@ksiadze: no to to jest bardzo dziwne. Wyglada tak, jakby około metr poniżej zbiornika był jakiś osobny odpływ.
Jak masz dostep do gory zbiornika to sprobuj tam nalewac wody i moze uslyszysz jak gdzies ponizej odplywa w kanalizację.
  • Odpowiedz
@ksiadze serwisuje te urządzenia. Kocioł dobrze się sprawuje. Instalacja kijowa :) Gold do układu otwartego to nieporozumienie. Jest tam wymiennik, który ma przegrody. Łatwo spalić go jak dostanie się tam powietrze, a nie przelejesz wymiennika.
Nieważne. Za mały słup wody. Szukaj problemu w instalacji.
  • Odpowiedz