Wpis z mikrobloga

Macie jakieś fajne przepisy na udziec z indyka? Widziałem w lidlu że za dyszkę jest prawie kilogramowy. Nie mam niestety piekarnika bo się zepsuł a właścicielka się nie garnie do wymiany pomimo zgłoszeń. Myślałem żeby usmażyć na patelni w jakichś ziołach, albo go ugotować? hmmmmm
#gotujzwykopem
  • 7
  • Odpowiedz
@DeathDust98: jeśli brakuje Ci piekarnika, rozważ zakup wolnowaru. Efekt nieco inny niż pieczenie, ale potrawy są przezajebiste z tego, a sam sprzęt kosztuje grosze. Taki udziec masz po około 6-8 godzinach gotowy.
  • Odpowiedz
@DeathDust98: Możesz zrobić wiele rzeczy - zrobić gulasz z indyka, albo zmielić i jakies pulpety czy usmażyć kotlety mielone z indyka, możesz zrobić mięso szarpane, no wszystko to co z innymi miesami . Udziec ma trochę tłuszczu wiec nie będzie suchego wióra
  • Odpowiedz
@DeathDust98 bulion jako bazę do sosów warto mieć pod ręką. Zrób mocny aromatyczny bulion, odcedź i schłódź w lodówce. Pozbyj się tłuszczu który strzał na powierzchni i zagotuje jeszcze raz(możesz zredukować o połowę). Jak ostygnie wlewasz do woreczków do lodu i do zamrażarki. Masz domową bulionetke zawsze pod ręką ( )
  • Odpowiedz