Aktywne Wpisy
Mirki mam pytanie, cofałem dzisiaj samochodem i nie zauważyłem gościa z taxi i #!$%@?łem w niego. On zadzwonił do szefa wysłał mu zdjęcia szkody i szef powiedział że koszt wyniesie 1500 zł. Nie chcieli Policji ja też nie więc ugadaliśmy się i zapłaciłem mu kasę plus spisaliśmy oświadczenie że takowa kasa była przekazana. Czy mogą mi jakieś problemy robić w przyszłości czy raczej obejdzie się bez syfu?
#motoryzacja #kiciochpyta #stluczka
#motoryzacja #kiciochpyta #stluczka
Ridicolous +394
Nic dziwnego, że szanowny generał Szymczyk #!$%@? granatnik z głośnikiem jak tak wyglądają zaliczenia egzaminu z broni palnej w #policja #heheszki #bekazpodludzi #bekazrozowychpaskow
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Planuję zakup drugiej pary okularów. Myślałem początkowo o fotochromach, ale biorąc pod uwagę, że moje obecne okulary są jak najbardziej w porządku, celuję w korekcyjne przeciwsłoneczne (najlepiej z polaryzacją), głównie do samochodu. Mam dosyć sporą wadę, -6 na każde oko. Z tego co patrzę, to różnica grubości soczewki między 1.60 i 1.67 jest minimalna (mniej niż 0.5 mm), więc nie wydaje mi się warte dopłaty - indeks 1.67 jest mniej więcej 2x droższy od 1.60.
Dochodzi kwestia oprawek. Celowałem w klasyczne aviatory, ale wydaje mi się, że będą wyglądały karykaturalnie, ze względu na cienką ramkę przy grubości soczewki rzędu 6mm. Z tego względu myślę o bezramkowych aviatorach, ale nie wiem jak to będzie wyglądało przy tej grubości, a u soczewki demo u optyka są zwyklę grubości kartki papieru. Korzysta ktoś może z bezramkowych przy dosyć dużej wadzie? Jak to wygląda?
#okulary #optyk #okulista #optyka #kiciochpyta
Korzystając z okazji, że sprzedajecie okulary, dopytam jeszcze - zakładając, że wezmę soczewki barwione na szaro, to jaki będzie kolor na krawędzi?