Mam event globalne ocieplenie już drugi rok xD męczy mnie to już bo przez to gra jest nudna. Nie ma zwierząt, nie ma raidow, karawan. Nauczylam się funkcjonować w tym globalnym ociepleniu więc to juz nawet ne jest wyzwanie. Wyzwaniem jest grac dalej w ogole xd
@nicari: Na etapie rozgrywki będzie ciężko, chyba że jakimś modem. Ogólnie w wyborze scenariusza, przed załadowaniem mapy, masz do wyboru swój własny scenariusz. możesz tam zaznaczyć że nie chcesz, na przykład, jakichś chorób, albo właśnie tych globalnego ocieplenia/ochłodzenia.
@nicari: włącz development mode w opcjach i poczytaj na internecie, gdzie się wyłącza ten konkretny event (to nie jest trudne). Przed rozpoczęciem gry można też edytować pliki xml, aby ograniczyć albo zwiększyć częstość występowania poszczególnych wydarzeń.
@nicari: opuść kolonie i karawaną przejdź na inny blok albo przetrzymaj lekkie upały ( ͡º͜ʖ͡º) Jest też opcja, że wzięłaś jakiegoś szlachetnego dzbana i jego szczodrą ofertę, a on teraz zmienia Ci pogodę lub masz na mapie jakieś urządzenie do zmiany pogody. Ale im bliżej równika tym większa szansa na falę gorąca i większą ilość czasu trwania, z tego co pamiętam.
@nicari: da się trybem deweloperskim wyłączyć, inaczej można tylko przeczekać. No chyba że ta fala gorąca powstała nie losowo, tylko np masz na mapie bazę robotów z tym urządzeniem do zmiany klimatu.
@nicari: a używasz modów? Vanilla Events Expanded zgaduje, bo tylko z tego moda globalne ocieplenie trwa tak długo (chyba, że faktycznie przeoczyłaś gdzieś na mapie urządzenie do zmiany klimatu). Nie zdarzyło mi się, by event z tego moda trwał dłużej niż dwa lata, więc powinno się niedługo skończyć. W opcjach moda znajdziesz możliwość wyłączenia poszczególnych eventów.
@nicari no co mówić, tak bywa, kiedyś miałem zimę wulkaniczną dwa lata więc wiem jak to jest, no trzeba przeczekać poprostu. Możesz też spróbować się przeprowadzić na tundrę xD
Chłop co odpalił Patronite jakieś 5 godzin temu i sru ma 13 kafli na miesiąc xD
A znając regularność SciFuna, to te 13 tysi będzie szło na nic nie robienie - choć może to go zmobilizuje i przynajmniej raz na miesiąc coś dostaniemy.
Mam event globalne ocieplenie już drugi rok xD męczy mnie to już bo przez to gra jest nudna. Nie ma zwierząt, nie ma raidow, karawan. Nauczylam się funkcjonować w tym globalnym ociepleniu więc to juz nawet ne jest wyzwanie. Wyzwaniem jest grac dalej w ogole xd
Da się to wyłączyć?
#rimworld #gry
Ogólnie w wyborze scenariusza, przed załadowaniem mapy, masz do wyboru swój własny scenariusz.
możesz tam zaznaczyć że nie chcesz, na przykład, jakichś chorób, albo właśnie tych globalnego ocieplenia/ochłodzenia.
Jest też opcja, że wzięłaś jakiegoś szlachetnego dzbana i jego szczodrą ofertę, a on teraz zmienia Ci pogodę lub masz na mapie jakieś urządzenie do zmiany pogody.
Ale im bliżej równika tym większa szansa na falę gorąca i większą ilość czasu trwania, z tego co pamiętam.