Wpis z mikrobloga

@kenay: We Francji w marketach typu Auchan/Leclerc sprzedają, bo to jakaś francuska marka bita w Chinach, jak nasz osławiony Kruger&Matz. Jak montują dobre mikroswitche i dają jakiś ogarnięty i niezamulający kontroler, to problemów nie powinno być.

Ale ja bym się nie pierdzielił z tym sklepem, tylko kupił za połowę tego hajsu np. to i przełożył klawisze z francuskiego układu na nasze QWERTY, albo próbował motać coś z nakładkami z ebay/ali
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@teh_m zobaczę jak jutro przyjdzie. Jak na razie działam na zwykłej klawie po 15 ojro z jakiegoś marketu. Mam ją już chyba z 7 lat i nie narzekam, ale coś ostatnio zaczyna mnie w------ć, bo podświetlenie wariuje. Ogólnie nie mam zbyt dużego rozeznania w klawiaturach, więc macam metodą prób i błędów.
  • Odpowiedz
@kenay: Nie wiem. Nie lubię mechanicznych, bo są głośne. Ostatnia, z jaką miałem do czynienia, to IBM model M w liceum. Teraz mam dogorywającego, membranowego Razera z niskim skokiem klawiszy, a następna pewnie będzie podobna.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@teh_m przetestowałem ją trochę. W Mistrzu Klawiatury powyżej 400/minutę, więc nie jest źle. Ogólnie układ klawiszy jest taki, do jakiego się kiedyś przystosowałem. Duży plus pod względem mojej ostatniej klawiatury, ponieważ przypadkowo nie naciskam 2 klawiszy niechcąco na raz. Na razie zostaję przy niej, ponieważ mechanika i tak nie będę słyszał na słuchawkach, a przy streamie niepotrzebnie mogła by zagłuszać.
  • Odpowiedz