Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki - mam zamiar aplikować do #capgemini #krakow na stanowisko związane z księgowością, finansami i językiem niemieckim - nie mam wykształcenia kierunkowego w tej dziedzinie, wykształcenie wyższe ale z innej branży zupełnie, język niemiecki w stopniu komunikatywnym w mowie i piśmie - ile mogę krzyknąć aby nie przesadzić i nie zrobić z siebie błagalnika za żebraczą kwotę? Jakie w ogóle macie opinie o firmie? Myślę, że jestem w miarę kumata i ogarnięta w kwestii finansów i dokumentów, od kilku lat działałam jako tłumacz w niemieckich urzędach, wszystkiego nauczyłam się sama bo mnie to po prostu interesuje. Jakieś podpowiedzi? A może możecie podpowiedzieć inne #korpo w #krakow godne polecenia na początek?
#capgemini
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reiter: Aby nadal się uczyć albo chociaż podtrzymać poziom "przywieziony" polecam rozmowy na skajpaju albo osobiście z obcokrajowcami, tylko w ten sposób można realnie uczyć się języka, wszystkim kursom, książkom i podręcznikom można podziękować bo w starciu z rzeczywistością okazuje się, że Ci ludzie mówią zupełnie inaczej, skoro jest jakiś start szkoda to zaprzepaścić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jaja se robisz z tym 3500 4000 brutto ? To wstyd potem komuś powiedzieć. To ledwo ponad 2000 na ręke . Teraz kiedy jest wielu bogatych polaków . Większość facetów po 30 roku zarabja po 6000-7000 na ręke

@Uzytkownik01: coooooooooooooooooooooooooooooo xDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@KurczakPoTajsku w motce w zwykłych dzialach księgowych jest jakieś 4,2k czasem Maks 4,4k brutto na start z doświadczeniem kierunkowym i ciężko o awanse

@UgryzSuchara z capem mają rację 2,5k może jakiś Maks dodatek za język wyłapiesz

@JohnFairPlay Heineken płaci nawet ok i teraz widzialem na LinkedIn że otwierają nowe działy na nowe ponad 100 wolnych miejsc
  • Odpowiedz