Aktywne Wpisy
Ritowel11 +24
#slubodpierwszegowejrzenia kurcze przydałyby się więcej kłótni z domu nagranych, panie montażysto wrzućcie coś.
Piotrek7231 +80
#mecz Za taką grę aktorską Vini złotej piłki nie dostanie ale do nagrody Telekamer można go nominować.
Prawie całe życie mieszkałam z dziadkami, więc nie ruszały mnie rozmowy w formie wrzasków na pół oddziału, telewizor jeszcze głośniejszy, szukanie atencji itd.
Ale do jednego się nie przyzwyczaję. Wybrane babcie chodzą do toalety i za przeproszeniem srają przy drzwiach otwartych na oścież. Ja już nie wymagam korzystania ze skomplikowanej techniki jaką jest zamek w drzwiach, ale serio nie przymykać tych drzwi wcale?! XD
A może to taka walka z moją chorobą jelita - próbują mnie zniechęcić do chodzenia do toalety?
No bo bez jaj, idziesz sobie korytarzem, ledwo skrecasz w toaletowy przedsionek, a tam np ogromna baba siedzi na tronie, jeszcze patrzy Ci w oczy i się nie odezwie, wywalone, sra dalej xD Zero krępacji i tak dalej xD
Niedługo serio nie wyjdę stąd na własnych nogach tylko przewiozą mnie od razu na psychiatryczny.
#szpital
Zdrowia!
Nie wiem czy specjalnie, ale zesrał im się tuż po zmianie pościeli. I znowu cała pościel do wymiany xD
Generalnie wszystkie dziwne zachowania wynikają ze wsi i tego, że tego się nie wypleni już nigdy.
Hemoglobina 8 a norma 15
Ogólnie lepiej jak będziesz miała crohna-lesniowskiego, jest łagodniejsza i nie daje tak popalić.
@anonimowy_kot: jak Ci się żyje? Dało się wyciszyć?
Ogółem wyszłam na własne żądanie. Lekarz prowadząca jedyne co miała do zaoferowania to abym została w szpitalu, by pompowali we mnie kroplówki z samej soli fizjologicznej oraz brała tabletki. Ponoć tez bardzo chciała zrobić kolejną morfologię, ale po weekendzie, bo kto w weekend będzie pracował ( ͡° ͜
https://www.google.pl/search?source=hp&ei=zv1AX4D7Esu4aeKWneAJ&q=site%3Ameatrx.com+ulcerative+colitis&oq=site%3Ameatrx.com+ulcerative+colitis&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzoFCAAQsQM6CAguELEDEIMBOgIIADoFCC4QsQM6AgguOggIABCxAxCDAToICC4QsQMQkwJQpAVYpEVgj0ZoAXAAeACAAWaIAbATkgEEMzMuMZgBAKABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiAmpWG167rAhVLXBoKHWJLB5wQ4dUDCAY&uact=5
Przy WZJG najważniejsze jest żeby nie pić gazowanego i będzie okej ;)
@Retsew: oby wyniki wyszły Ci dobrze.
Każda uwaga/doświadczenie odnośnie żywienia jest cenna, gdyż w szpitalu uznano, ze „nikt nigdy nie powie pani co będzie dla pani dobre” XD
Jeżeli chodzi o żelazo, to nawet gdyby
W skrócie - sprawdzali u osób z chorobami jelit, czy wykluczenie potraw, na które niby wyszła nietolerancja poprawia samopoczucie/zdrowie i kompletnie nie było żadnej poprawy.
Robili ci testy genetyczne w kierunku Crohna, celiakii itd? Mi takie badania robili w Krakowie w szpitalu Dietla na reumatologii. Byłam tam z powodu choroby stawów, ale mam