Wpis z mikrobloga

@Gaku745: Prawaki nigdy nie piszą "my nie lubimy faszyzmu, f-----m był przecież lewicowy" tylko "my nie lubimy nazizmu, nazizm był przecież lewicowy". To że ty nie rozróżniasz tych dwóch terminów nie znaczy jeszcze, że prawaki ich nie rozróżniają.
Równie dobrze prawak może napisać:

Lewaki: nie jesteśmy pedofilami, my nie lubimy p-------w, też lewaki:

i screen z pulsowania komentarza "tak dla adopcji przez gejów"
  • Odpowiedz
@Gaku745: czepiam się tworzenia chochoła. Starasz się wmówić innym hipokryzję przekręcając ich słowa. Gdybyś dostała dużo minusów za komentarz "oby nazizm był wiecznie martwy" to twój wpis miałby sens, ale ty je dostałaś za komentarz "oby [f-----m] był wiecznie martwy".
  • Odpowiedz
@kaspil: Czekaj czekaj, dokąd idzie ta rozmowa? Naprawdę chcesz teraz zalegitymizować narrację, że prawicowcy chcą żeby nazizm był wiecznie martwy, ale akurat f-----m im zupełnie nie przeszkadza, bo dla prawicowców nazizm jest zły, ale f-----m jest ok i dobry? xD

Nawet ja nie jestem na tyle odważna żeby powiedzieć tego tak wprost, ale ok, dzięki za potwierdzenie xD

Na pewno nie masz tego na myśli ale tak teraz właśnie brzmisz
  • Odpowiedz
@Gaku745: właśnie taka narracja panuje w polskich środowiskach prawicowych
f-----m good, nazizm bad, m'key?
Nie oceniam czy to ma sens tylko mówię że tak właśnie wypowiadają się wykopowe prawaki i wsadzanie im w usta słów:

Prawaki: nie jesteśmy faszystami, my nie lubimy faszyzmu, f-----m był przecież lewicowy

jest manipulacją i tworzeniem chochoła.
  • Odpowiedz
@kaspil: Dobrze, przepraszam :( tylko ciekawe czemu prawicowcy zawsze się obrażają kiedy mówię na nich faszyści, skoro sami mówią że f-----m jest dobry? Albo piszą że antifa to prawdziwy f-----m, i nienawidzą antify ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@skar: oj nie nie nie, f-----m ma bardzo określoną definicję której używamy xD

Fascism (/ˈfæʃɪzəm/) is a form of far-right, authoritarian ultranationalism characterized by dictatorial power, forcible suppression of opposition, as well as strong regimentation of society and of the economy which came to prominence in early 20th-century Europe. The first fascist movements emerged in Italy during World War I, before spreading to other European countries. Opposed to liberalism, Marxism,
  • Odpowiedz
@skar: Lubisz filmy? Mam film o "białym faszyzmie" od Innuendo Studios

Akurat ostatnimi czasy ta doktryna polityczna jest bardzo mocno dyskutowana i opisywana. Nie mów więc, że to słowo jest bez znaczenia. Bo ja go akurat używam z pełną świadomością xD wiem co to znaczy.
G.....5 - @skar: Lubisz filmy? Mam film o "białym faszyzmie" od Innuendo Studios 

...
  • Odpowiedz
  • 0
@Gaku745 oj tak, definitywnie wpisałem się moim komentarzem w definicję faszyszmu ( ͡º ͜ʖ͡º) piszesz o sobie "my", masz na mysli jakiś kolektyw? Nie mam zamiaru masakrowania lewaków, jestem centrystą i uważam, że z każdej strony można wyciągnąć coś mądrego, za to chętnie wytykam ludziom ich głupotę i fanatyzm ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@skar: nie, nie wpisałeś się, spokojnie, wydaje mi się conajwyżej generalizujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A mówiąc "my" mam na myśli, hmm, no, powiedzmy że osoby lewicowe i znające się na polityce. Za libków liberałków nie biorę odpowiedzialności i nie wypowiadam się w ich imieniu, bo oni się na niczym nie znają tak naprawdę ( ͡° ͜ʖ ͡°) inaczej by nie byli
  • Odpowiedz