Aktywne Wpisy

dosefurious +229
Dzisiaj na lokalnej grupie z Rzeszowa wyświetlił mi się post o potrąceniu młodej dziewczyny. Dosłownie byłem w szoku po obejrzeniu nagrania. Chłop walnął młodą dziewczynę na pasach 18 grudnia 2023, ta odleciała na kilka metrów, połamane pół ciała, a gość dostaje karę grzywny xD Druga sprawa żadnej reakcji po potrąceniu - normalny człowiek w takiej sytuacji wybiega i od razu biegnie do potrąconej osoby, a tu facet odjechał, czeka, po czym zaczyna

Foxing +26
Wydajesz 700 zł na płytę, i zamiast zintegrowanej osłony portów albo przynajmniej jakoś dopasowanej designem, dostajesz takie g---o z recyklingu puszek. Tak, czepiam się. Tak, wkurzają mnie korpo dusigrosze ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
#pcmasterrace #komputery
#pcmasterrace #komputery
źródło: s-l1200
Pobierz

Siema, podkręciłem w UEFI procesor na 4Ghz, jednak przy każdym odpaleniu komputera wywala komunikat " reboot and select proper boot device". Zaskakuje dopiero gdy wejde do biosu (nawet nic tam nie musze zmieniać, wystarczy że wybiorę "zapisz konfigurację i zresetuj". Drugie pytanie to czy ryzen 5 2600 jest w stanie wycisnąć tylko 4.0ghz? Czy może słabsza sztuka mi się trafiła? Gdy próbuje dać więcej nie ma mowy o stabilności.
Mój zestaw:
Ryzena 5 2600
Gigabyte B450M DS3H
PowerColor RX5600XT
Arctic freezer 34 esports duo
1TB Toshiba P300
ADATA SX8200PNP 256,0 GB
2x Crucial Ballistix Sport LT 8GB DDR4-3000 CL15
MSI Forge 100R
PS. A może jest coś nie tak z wybranymi przeze mnie napięciami? Są to maksymalne dostępne, więcej się ustawić nie da. Aha! Dodam że podczas testu w cinebench CPU-Z wskazuje napięcie między 1,368V a 1,380V z pojedynczymi skokami do 1,404V, zdarza mu się też zawiesić podczas stress testu, ale w grach problem nie występuje.
źródło: comment_1597918110wujfwkQOv3uehr9CoqvykT.jpg
Pobierzźródło: comment_15979217362trsNUXyhwlMr41zAoRkwe.jpg
PobierzW każdym razie nie liczyłbym na cuda w OC na tej płycie patrząc jak skromnie wygląda sekcja VRM. Więc pozostaje internet i fora, powodzenia.