Aktywne Wpisy
Duza-fajka +188
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Prawda jest taka że
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Czy społeczność wykopu akceptuje takie zachowania kierowców wobec rowerzysty?
#kierowcy #rower #polskiedrogi #wykroczenia #bezpieczenstwo
Wyprzedzanie reguluje artykuł 24.
@markyslim: Oczywiście, że się odnosi, bo kierowca ciężarówki zajmuje dwa pasy ruchu, czego nie może robić. Powinien na tym etapie mieć już pas zmieniony.
wyłącznie samochodem, czasem motocyklem ale to już rzadko i to niestety prawda że większość kierowców ma w dupie rowerzystów. Nie raz zdarzalo się że chcąc wyprzedzić rowerzystę w sposób bezpieczny byłem strąbiony przez kretyna w samochodzie za mną bo nie wciskałem się jak dureń między rowerzystę, a samochód jadący z przeciwnej strony. Niestety to się nie zmieni bo 99% ludzi jest zbyt ograniczona umysłowo
@markyslim: No przeczytałem, nie stoi w sprzeczności z art 16 p 4 czyli nadal kierowca ma zmienić pas a nie zajmować dwa.
@unclefucker: Nie twierdzę, ja to wiem.
@unclefucker: To ty chyba ślepy jesteś.
Rower mimo że nie zajmuje całego pasa drogi ma tak samo prawo używać jego całej powierzchni np. omijając dziury itp. jeśli chcesz go wyprzedzić bezpiecznie powinieneś zmienić pas ruchu na przeciwny.
@markyslim: że nie wolno zajmować 2 pasów jak robi to ciężarowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)