Aktywne Wpisy
mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?
#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi
Szykuje się drugi Sebastian M? Ten gość od lat testuje fury i nierzadko jeździ ponad 300km/h w ramach "próby autostradowej" przykład w załączonym filmie,fakt faktem wszytko odbywa się legalnie w Niemczech ale mimo wszystko uważam że takie kanały jak ten i tak szybką jazdę gdziekolwiek powinno się piętnować!
A co wy wykopki uważacie?
Mam nadzieję że nie ma tu podwójnych standardów?
#wykopefekt #majtczak #motoryzacja #stopcham #polskiedrogi
Popierasz taką jazdę?
- Tak 55.2% (229)
- Pomimo legalności, zdecydowanie nie! 44.8% (186)
matluck +418
Użyty sprzęt: Canon EOS 600D (modowany) + SW ED80; Prawie 8 godzin naświetlania.
Tutaj lepsza jakość bo wypok psuje ( ͡° ʖ̯ ͡°) : https://flic.kr/p/2jxrP74
#nedvedinspace -> mój tag, zapraszam
#mojezdjecie #astrofoto #astrofotografia #fotografia #kosmos #astronomia #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
@robsosl: Welon jest bez problemu widoczny w lornetce z filtrem OIII albo UHC-S, w większym teleskopie liczba szczegółów jest zbliżona do tego, co widać na powyższym zdjęciu.
Mam pytanie. W jaki sposób uniknąłeś efektu przesuwających się gwiazd? 8 godzin to prawie cała noc.
@Dodi_al_Fayed: SW ED80 z reduktorem ogniskowej 0.85 daje to finalną ogniskową 523 mm.
@mariusz-lichowski: Dzięki :)
I chciałbym dopytać jak działa twoj setup, jak radzisz sobie z ruchem obrotowym ziemi?
Jako że byłem trochę dalej od źródeł świetlnego zanieczyszczenia to połakomiłem się na cyknięcie nieboskłonu, niestety tylko telefonem.
@Nedved: w skali kosmicznej to jakby to było zaraz po śniadaniu ;)