Wpis z mikrobloga

Czy facet po 30 może mieć płaski brzuch? Nie mówię o ludziach którzy zarabiają swoim ciałem. Mówię o takim zwykłym człowieku. Czy to realne bez zajeżdżania się ćwiczeniami przez całe życie i dietą?

#mikrokoksy
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie w--------m jak świnia, ale zawsze odkłada mi się w brzuchu. I teraz myślę, czy zacząć nad tym pracować, jakieś ćwiczenia na brzuch bardziej - czy olać, czyli rower co jakiś czas i po prostu raz na wozie - raz pod.
  • Odpowiedz
@hadriell: Jak byłeś całe życie gruby to będzie ciężko zachować płaski brzuch bez kontroli kalorii. Jesteśmy po prostu przyzwyczajeni do spożywania dużej ilości jedzenia i nawet trenując codziennie możemy się zalać, gdy nie kontrolujemy diety.
  • Odpowiedz
ćwicząc mięśnie brzucha nie spalisz tłuszczu na brzuchu, tylko z całego ciała

@jagged: Płaski brzuch to nie tylko kwestia tłuszczu ale i napięcia mięśni. Nawet mając trochę wiecej bf możesz utrzymać brzuch ryzach trzymając go odruchowo w stanie lekkiego napięcia a ćwiczenia w tym pomagają.

Czy facet po 30 może mieć płaski brzuch?

@dran2: Ludzie i w wieku 70 lat mają jak im się chce.
  • Odpowiedz
@matiimakaka, @Estetykatopodstawa, @pkrr, @Nova24, @testcrypto Świetnie mnie podsumowaliście ;) Ogólnie mam 180cm wzrostu i 74kg. Ćwiczę na siłowni, ale z przerwami. Nie nabrałem jakoś szczególnie masy, po prostu robię to dla zdrowia. O brzuch pytam, bo coś tam się zaczyna tłuszczem zarysowywać mimo jakiejś tam aktywności fizycznej i nie przejadania się, więc ciekaw jestem czy to kwestia tego, że tak już z wiekiem
  • Odpowiedz
@hadriell: Po pierwsze nie istnieje coś takiego jak miejscowe spalanie tłuszczu. Chudniesz jednocześnie z całego ciała. Po drugie trening samych mięśni brzucha to śmiesznie mały wydatek energetyczny, kilkanaście/kilkadziesiąt razy mniejszy w porównaniu do cardio/treningu FWB
  • Odpowiedz
@hadriell kolega @zelber dobrze Ci powiedział Mireczku. Spalisz, pewnie, że Spalisz tylko z całego ciała. Największe nasze zespoły mięśni to plecy i nogi. Ćwicząc je szybciej zrobisz płaski brzuch niż ćwicząc tylko brzuch. Chyba, że chcesz wypłaszczać jak Szumowski ilość zachorowań.
  • Odpowiedz