Aktywne Wpisy

Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
bg_92 +17

Mam możliwość kupna tego passata - rocznik 2014 (końcówka produkcji) silnik tsi 1.4 160km benzyna. I teraz pytanie czy brać w ogóle pod uwagę zakup samochodu z tym silnikiem ?
Samochód z pewnego źródła bez żadnej kolizji nawet, serwisowany co roku wraz ze zmianą oleju. Przebieg około 80tys. Nie bierze oleju - wszystko chodzi pięknie.
Tylko o tych silnikach słychać tyle złego , że nie wiem czy to dobry zakup. Większość osób mówi że to silnik na 5 lat a później trzeba kupić nowy.
#motoryzacja #passat #samochody
@Ciapaty: jak większość silników VAGa. Zaraz pewnie przyjdzie ktoś i powie, że "to już ten poprawiony", ale tam każdy jest "ten poprawiony". Generalnie jak przyfarcisz to będziesz jeździł, a jak nie... no znam takich, co mieli po 3-4 silniki w jednym
@Ciapaty: to najpierw trzeba zweryfikować co się słyszy. Po 2012 roku wszystkie TSI są ok, to jest inna generacja niż problematyczne 1.4TSI TwinCharger 140KM+ z lat 2008-2011. Samo 1.4TSI 122KM z tamtych lat też było dobrym silnikiem. Ludzie szerzą bzdury bo 10 lat temu jakiś silnik miał problem i potem nikt nic nie wie, mimo,
@Ciapaty: większych bzdur nie słyszałem. Na forach w większości produkują takie bzdury ludzie co mają auta jeszcze sprzed 2000 roku... Daje to dużo do myślenia. No i nie słuchaj bidzeja bo on ma jakaś misję gnojenia VAGA xD silnik jest na pasku rozrządu.
Wiem, że są większe świry motoryzacji ode mnie i chętnie ich posłucham :)
Komentarz usunięty przez autora
https://danetechniczne.info/specyfikacje/volkswagen/passat/b7/nadwozie-sedan.html