Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mirki- powiedzcie mi jak to jest z tym passatem B7.

Mam możliwość kupna tego passata - rocznik 2014 (końcówka produkcji) silnik tsi 1.4 160km benzyna. I teraz pytanie czy brać w ogóle pod uwagę zakup samochodu z tym silnikiem ?

Samochód z pewnego źródła bez żadnej kolizji nawet, serwisowany co roku wraz ze zmianą oleju. Przebieg około 80tys. Nie bierze oleju - wszystko chodzi pięknie.

Tylko o tych silnikach słychać tyle złego , że nie wiem czy to dobry zakup. Większość osób mówi że to silnik na 5 lat a później trzeba kupić nowy.

#motoryzacja #passat #samochody
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tylko o tych silnikach słychać tyle złego , że nie wiem czy to dobry zakup. Większość osób mówi że to silnik na 5 lat a później trzeba kupić nowy.

@Ciapaty: jak większość silników VAGa. Zaraz pewnie przyjdzie ktoś i powie, że "to już ten poprawiony", ale tam każdy jest "ten poprawiony". Generalnie jak przyfarcisz to będziesz jeździł, a jak nie... no znam takich, co mieli po 3-4 silniki w jednym
  • Odpowiedz
Tylko o tych silnikach słychać tyle złego , że nie wiem czy to dobry zakup.

@Ciapaty: to najpierw trzeba zweryfikować co się słyszy. Po 2012 roku wszystkie TSI są ok, to jest inna generacja niż problematyczne 1.4TSI TwinCharger 140KM+ z lat 2008-2011. Samo 1.4TSI 122KM z tamtych lat też było dobrym silnikiem. Ludzie szerzą bzdury bo 10 lat temu jakiś silnik miał problem i potem nikt nic nie wie, mimo,
  • Odpowiedz
Większość osób mówi że to silnik na 5 lat a później trzeba kupić nowy.

@Ciapaty: większych bzdur nie słyszałem. Na forach w większości produkują takie bzdury ludzie co mają auta jeszcze sprzed 2000 roku... Daje to dużo do myślenia. No i nie słuchaj bidzeja bo on ma jakaś misję gnojenia VAGA xD silnik jest na pasku rozrządu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SpokojnyPan: Panie spokojny - jakbym się znał to bym nie pytał :) w internecie znalazłem opinie zarówno o tym że poprawiony i spoko oraz o tym że mimo poprawek silnik nadal awaryjny ¯\_(ツ)_/¯

Wiem, że są większe świry motoryzacji ode mnie i chętnie ich posłucham :)
  • Odpowiedz