Wpis z mikrobloga

Czołem Mirki i Mirabelki. Jako, że mam ciężki okres w życiu i doradzono mi abym się czymś zajął - postanowiłem dziś zrobić tort. Mój pierwszy w życiu tort. Miało wyjść coś podobnego do „truflowego” z cukierni Sowa, ale wyszedł trochę za suchy
#gotujzwykopem #tort #deser #foodporn #chwalesie #kuchnia
Pobierz
źródło: comment_1597333685YRaEts9tqWFHpdxjXQFXhZ.jpg
  • 52
@laszek266 Z moich obserwacji wynika, że biszkopt potrzebuje minimum 24 godzin od upieczenia na uzyskanie 100% swoich możliwości. Przechowuję w temperaturze pokojowej pod ściereczką. Każdy mój biszkopt próbowany na świeżo wychodził suchy. Jeśli chcesz od razu przygotować tort to najlepiej próbować go następnego dnia. Będzie zdecydowanie lepszy :)