Wpis z mikrobloga

Mięso:
- pół kilo schabu

Marynata:
- sól
- szklanka soku pomarańczowego
- sok z jednej limonki
- pół łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu)
- pół łyżeczki czarnego pieprzu
- łyżeczka oregano
- 4-5 ząbków czosnku
- kilka łyżek oliwy

Wersja krótsza:
Mięso kroimy w centymetrowe plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy. Wszystkie składniki marynaty wrzucamy do blendera, miksujemy. Zalewamy mięso marynatą i wkładamy do lodówki na godzinę.

Wersja dłuższa:
Mięso wrzucamy do solanki
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: Nie daję rad żebyś sam miał frajdę. Dobre składniki wymieniłeś, zależy też jak bardzo chcesz podkręcać smak i co uzyskać. Ja lubię długo duszone mięso w sosach i cebulę.
  • Odpowiedz