Wpis z mikrobloga

@guru8: dobra, daj sobie siana :) pewnie w budżecie 5-8k można znaleźć coś na rozsądnych komponentach, stad moje pytanie o kasetę i korbę, żeby nie kupić czegoś co ze sobą nie współgra. Kupno rowerku za 20k to nie rozwiązanie bo są dobre sprzęty w niższych cenach. Pozdr i dzięki za typowa elektrodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Maneharno: nie rozumiem doboru przełożeń w tym rowerze - korba 40t z kasetą 11, to kombinacja wolniejsza niż mtb. Na asfalcie się nie rozpędzi, a i na dobrze ubitej polnej ścieżce, szybko trafisz w limit.

@AlteredState: ja mam korbę 40 i z tyłu 11-42 i jakoś nie brakuje mi przełożeń. Z jakimi wy prędkościami jeździcie ze to jest za wolne?!
@Zany: nie jestem tu ekspertem, ale w moim gravelu mam kasetę 11-32 i korbę 32 - 48. Śmigam w okolicach gdzie trochę teren faluje, ale nie ma masakrycznych przewyższeń - okolice Borów Tucholskich. To zestawienie sprawdza się idealnie - i na szutry/leśne drogi i na asfalt. Przełożenia awaryjnego (32 x 32) użyłem tylko raz jak wspinałem się na górę Rowokół (i tak poległem xD).
@msta: @AlteredState: Też mam 40 z przodu, z tyłu 11-42 i nie brakuje mi prędkości, bardziej bym się martwił w drugą stronę, bo czasami na piachu czy >10% dłuższych górkach przydałoby się ciut lżej xD To gravel na 38C bieżnikowej oponie, to imo jakieś śrubowanie max prędkości nie jest tu priorytetem.