Wpis z mikrobloga

@The-Pajonk: jeden Inkwizytor powie tak, drugi powie tak. Ale jeśli Primarchowie byli robieni na jego podobieństwo to ma to duży sens. Magnus miał część jego mocy psykerskiej, Vulkan miał perpa. Ale jak kolega wyżej napisał raczej się nie przekonamy.
  • Odpowiedz
@The-Pajonk: w sumie zastanawia mnie, dlaczego np. nie zezłomują statków tau i nie użyją ich technologii do podróży międzygwiezdnych. Inb4 herezja, no ale od czego jest ordo xenos i adeptus mechanicus.
  • Odpowiedz
@thority z jednej strony tak ale z drugiej Vulkan był czarny jak węgiel a Magnus był czerwony jak cegła... Że o skrzydłach Sanguiniusa już nie wspomnę. Ale zawszę mogę bredzić ;)
  • Odpowiedz
@Trixie: Bo Tau FTL jest w #!$%@? wolny(a nawet nie mają FTL chyba teraz, już nie pamiętam dokładnie). O ile nie sprawia to problemów jak się mieszka na wsi i najwyżej leci do sklepu po browara, to jak musisz do kuzyna lecieć na drugi koniec galaktyki, bo wpadły mu jakieś mutanty na chate, to masz #!$%@?.

A co do bycia perpetualem, to jak odłączą fotel to może wszystko jebnąć.
  • Odpowiedz
@Trixie w obrębie imperium Tau są ludzkie światy. Możliwe że Tau wchłonęło parę ludzkich osad. Z resztą gdzieś było powiedziane( jeśli mnie pamięć nie myli ) że Tau w ciągu 6 tysięcy lat przeszli od epoki kamienia łupanego do podboju kosmosu więc możliwe że zwyczajnie za********ją z technologią
  • Odpowiedz
ej, a imperator nie jest perpetualem, jak vulkan?

@Trixie: jest perpetualem ale nie takim jak Vulkan bo Vulkan jest sztucznie stworzonym perpetualem, taki miał cel projekt prymarcha.

zdrajcy pokroju Magnusa

@The-Pajonk: ej zważ na słowa... Magnus nie jest zdrajcą jak Mortarion, Angorn, Lorgar, Perturabo, Curze czy Horus...
  • Odpowiedz
@SzlachcicPolny: kuuurła Magnus nic złego nie zrobił! Że był głupi i emocjonalnie niestabilny to jedna sprawa ale wszystko co robił robił w dobrej wierze. Gdyby Big E wtajemniczył swojego najpotężniejszego psionika w galaktyce w zawiłości związane ze spacznią zamiast zakazywać "bo tak" to mogło by się to rozegrać zupełnie inaczej... Zresztą jego "zdrada" to w równym stopniu wina Russa (którego thez mozna określić jako not the sharpest tool in the
  • Odpowiedz
@kozaqwawa: Zdrajca ma chyba największe stężenie legendarnych cytatów. Głównie w wykonaniu Angrona. Czerwony anioł sprzed czasów totalnej degeneracji przez gwoździe to ktoś kto nie kłania się żadnemu panu. Celnie punktuje hipokryzje Imperatora i zakłamanie imperium. Tak samo idealnie, krótko i zwieźle podsumowuje Horusa. On nie był zdrajcą, bo nigdy nie był lojalny.

Sevatar obok Kharna to najlepszy czempion po stronie rebelii moim zdaniem.

Ja już czekam na kolejny tom opowiadań(niestety
  • Odpowiedz