Wpis z mikrobloga

@Anonymous123232: @OddajButa123: I oczywiście wszystko na kobiety ( ͡° ͜ʖ ͡°) Moim zdaniem to wina tego, że kiedyś większośc osób do 25 roku życia miała już założoną rodzine i gromadkę dzieci i znacznie gorzej było poznać kogokolwiek, więc jakby z góry każdy był skazany na kogoś z okolicy. A teraz praktycznie możesz się spiknąć z każdą osobą na całym świecie więc konkurencja jest znacznie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cytmirka: Bo mamy pokolenie hipergamicznych p0lek, więc nic dziwnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Anonymous123232: bez sensu, to w takim razie w miarę ogarniety facet powinien mieć ich na pęczki tylko tyle, że nie będzie ani pierwszym ani ostatnim a na wykresie mamy zupełny brak kontaktów a nie brak stałych związków.
  • Odpowiedz
  • 1
@nowywinternetach: hipergamia to uprawianie seksu z wieloma partnerami, nie? No to jeśli przeciętna polka będzie uprawiała w ciągu swojego życia s--s z 20 partnerami to przeciętny polak ma większe szanse na załapanie się, niż jakby uprawiała s--s z jednym partnerem przez całe życie (zachowując założenie, że to ona decyduje z kim go będzie uprawiać). Gdzie jest błąd w mojej logice i co ma do tego druga część twojej wypowiedzi?
  • Odpowiedz
hipergamia to uprawianie seksu z wieloma partnerami, nie?

@Ld93: No to się pośmiałem. To jest poligamia.

Hipergamia to dobieranie partnera o wyższym statusie niż własny i najlepiej jakby oferował przez to cechy lepsze niż się ma. Stąd kobiety skaczą na "lepszą gałąź", a wiele z nich woli być singielkami niż z facetami którzy nie raczą zapewnić im korzyści z relacji.
  • Odpowiedz
  • 1
@nowywinternetach: a no dobra, złapałeś mnie na nieznajomości semantyki xD Przyznaję rację.

Niemniej wciąż uważam, że w dzisiejszych czasach jest łatwo o s--s a ciężko o związek na całe życie, tylko pomyliłem pojęcia. Hipergamia jednak jest nierozerwalnie związana z poligamią, bo skoro skaczesz na lepszą gałąź co chwila to rozumie się samo przez się.
  • Odpowiedz
Niemniej wciąż uważam, że w dzisiejszych czasach jest łatwo

@Ld93: Gdyby tak było nie byłoby 30% prawiczków. Gdzie ten s--s niby oprócz u prostytutki?

Hipergamia jednak jest nierozerwalnie związana z poligamią, bo skoro skaczesz na lepszą gałąź co chwila to rozumie się samo przez się.

No nie do końca bo TRUDNO o lepsze gałęzie zainteresowane tą osobą. W sumie im ktoś wyższej wartości tym rzadziej występuje w przyrodzie stąd te
  • Odpowiedz