Wpis z mikrobloga

@KanalKulinarny masz rację robienie tego w takiej misce nie jest dobrym pomysłem. Ja najczęściej tego typu sałatki robię w płaskich naczyniach typu forma na ciasto z którego faktycznie da się to wyciągnąć ta sałatkę tak że widać warstwy. Ale uważam że kolega i tak zrobił sałatkę i może być z niej dumny i ja zjeść niezależnie jak wygląda i czy jest poprawnie ułożona :)

@thickel dobra robota tak trzymaj
@thickel: @KanalKulinarny: Osobiście mieszam vinegraitte z samą sałatą, kiełkami czy mdłymi warzywami jak ogórek/papryka. A na górę daje topy: białko, pomidory, karczochy, kapary, orzechy/pestki etc. Te górne dodatki nie potrzebują sosu bo i tak są soczyste i napakowane smakiem. Podczas jedzenia a to Sobie nabiorę raz sałatę z np kurczakiem a raz z pomidorem etc. Polecam, zamiast międlenia wszystkiego razem czy to od razu czy przed samym jedzeniem.