Wpis z mikrobloga

@Lapidarny: aż mi się przypomniał odcinek drogówki gdzie zawinęli typa za fałszywe prawko z Ukrainy i po samochód przyjechał kolega z fałszywym prawkiem z Ukrainy XD
  • Odpowiedz
aż mi się przypomniał odcinek drogówki gdzie zawinęli typa za fałszywe prawko z Ukrainy i po samochód przyjechał kolega z fałszywym prawkiem z Ukrainy XD

@HaPPe: pamiętam xD
  • Odpowiedz
@KrolOkon: Prawda to, u mojego ojca w firmie było kilku Ukraińców z kategoriami od góry do dołu, a z placu ciężarówką wyjechać nie umieli :D Co ciekawe, wszystkie kategorie zrobione w jeden dzień :D
  • Odpowiedz
@Lapidarny: Mój szef z pierwszej pracy w ogóle nie robił prawka. Twierdził że go taniej wychodzi dać od czasu do czasu w łapę niż robić. Co do umiejętności jeździł bardzo dobrze
  • Odpowiedz
@Lapidarny: Zastanawia mnie jaki procent z tych ukraińskich praw jazdy bezproblemowo przechodzi proces wymiany na polskie tak żeby było w 100% legitnie przy kontroli drogowej. Ewentualnie jeśli by coś poszło nie tak to jakie konsekwencję mogłyby mnie spotkać gdybym wpadł podczas wymiany tego ukraińskiego prawka na polskie ? Jak dla mnie ta oferta brzmi kusząco i byłbym skłonny do skorzystania z niej a nawet jeśli mogło by to bardziej uwiarygodnić
  • Odpowiedz
@LuiS0524: @pu100stan: @KrolOkon:
No właśnie jeszcze jestem wstanie uwierzyc, że rodowici Ukraińcy mogą tak zrobić bo są zarejestrowani/mają obywatelstwo ale nie Polacy co w życiu Ukrainy na oczy nie widzieli. Bardziej mi to przypomina scam dla hajsu albo danych. Większość i tak dowie się o fałszywce dopiero przy policji albo przy wymianie.

Bałbym się jeździć bez żadnych testów ale jakby było można legitnie zdobyć recepty bez
  • Odpowiedz
@wam116: A co ? Istnieje jakiś "łatwiejszy" sposób związany z zapłaceniem dodatkowych $$ czy masz na myśli żeby iść i ogarnąć wszystko zgodnie z przepisami ? Bo jak to drugie to w moim przypadku całkowicie odpada. Byłem na kursie i jedyne co w ten sposób osiągnąłem to utrata 1000zł (na szczęście nie zapłaciłem za cały kurs z góry). Poległem już na części teoretycznej gdzie nigdy nie udało mi się osiągnąć
  • Odpowiedz