Wpis z mikrobloga

@muwieszeptem: dla mnie
- tofu na patelni w kwadratach 2cm usmażyć w jakims roslinnym oleju do brazowosci
- z rondla ugotowane jabłka z sokiem owocowym, zgniecione lub zblendowane

jedyna pyszna jadalna opcja dla mnie, moczę potem tofu w jabłkach i jem takie ojabłkowane

smakowało mi też tak średnio:
- tofu w glutku z siemienia lnianego (zamiast moczenia w jajku)
- mokre tofu do miseczki z sezamem z mąką, z przewagą sezamu
@muwieszeptem: nie wiem, jakoś tak jak nieraz usmażę w 'punkt' to sam się taki robi, a czasami go nie ma
Może zależy jak doprawię (sól, pieprz, słodka papryka), aa i jeszcze czasami bułka tarta (robię to wszystko na oko). Zależy od szczęścia :]

aa, jakby ktoś robił, tego soku owocowego do jabłek to łyżeczka/łyżka, np klonowego, żeby była ogólnie papka