Wpis z mikrobloga

@rtg_: po pierwsze nie musisz zasłaniać numeru konta bo po tym nie da się nikogo wystalkować a po drugie troche strzelam bo nie wiem jak jest w polskich bankach ale może to kwestia konta w sensie że do przelewu SEPA musisz mieć konto w euro a nie w zł. W sensie że jak wysyłasz z konta w pln bank robi przewalutowanie po zleceniu przelewu przez co nie można wybrać SEPA
  • Odpowiedz
może to kwestia konta w sensie że do przelewu SEPA musisz mieć konto w euro a nie w zł. W sensie że jak wysyłasz z konta w pln bank robi przewalutowanie po zleceniu przelewu przez co nie można wybrać SEPA bo przlew jest przewalutowywany na euro po zleceniu go

@Dottore: rzeczywiscie, tak jest
  • Odpowiedz
@rtg_: a to nawet nie wiedziałem że tak można kogoś zrobić
Ciekawe czy w mbanku też tak można komuś konto wyczyścić ale no przynajmniej dobrze że tego SEPA rozkminiłem
  • Odpowiedz
@rtg_: widzimy, że zlecasz przelew z rachunku eKonto (prowadzonego w walucie PLN). W tym przypadku musimy od razu przewalutować kwotę przelewu na EUR. Kursy walut udostępniamy w dni robocze, w godzinach: 08:00 - 19:30.
Możesz również aktywować u nas rachunek eKonto walutowe EUR i z niego zlecić przelew (w dowolnym momencie). Jeżeli nie będziesz miał na nim pieniędzy, to przewalutujesz je wówczas za pomocą usługi mKantor (dostępna przez całą dobę)
  • Odpowiedz