Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
Tamako Love Story

Liczyłem na sporo, ale film był wyraźnie poniżej moich oczekiwań. Przez większość czasu mieliśmy "zepsutą" Tamako, co pozbawiło produkcji jej największego atutu z serii TV, której to dałem 8. A tutaj bardziej odpowiednią oceną jest 7... Sam poziom wykonania to tyło momentami coś więcej niż w prequelu, na pewno było stać KyoAni na więcej. Zatem i pod tym względem brak zachwytu.

Brak Dery pozbawił ten film niemal całkowicie aspektu komediowego. Ni to dobry dramat ni dobry romans.

Trochę to za krótkie na recenzję pod #animedyskusja, ale niewiele więcej w sumie mam do dodania. Pierwszy akapit napisałem podczas głównego występu dziewczyn na scenie, a koniec filmu nastał szybciej niż bym się spodziewał zostawiając mnie z uczuciem niedosytu. Zatem - mocna siódemka, nic więcej ¯\_(ツ)_/¯ Bardziej odpowiednim tytułem byłby "Marazm Tamako"...
#anime #tamakomarket #tamakolovestory
tamagotchi - Tamako Love Story

Liczyłem na sporo, ale film był wyraźnie poniżej mo...

źródło: comment_15963864720jlEJxMKW9SRuN0dFLL0fN.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@kinasato: Choi też by się tam przydała by rozruszać ten smutny jak pisda tytuł xd można było też urozmaicić trochę wątek Midori, a nie poświęcać 3/4 filmu na trzymanie akcji w miejscu, bo to się szybko zrobiło męczące
  • Odpowiedz
@tamagotchi: smutne jak p---a były wszelkie występy kurczaka na ekranie, wycięcie go było czymś co uratowało ten film ;f Ograniczenie jego występu przykręciło trochę poziom infantylności tej pozycji, który i tak był wysoki bo przecież CGDCT.
  • Odpowiedz
  • 1
@kinasato: wcześniej to była lekka, sympatyczna, sielankowa i urocza komedia z lekkim, poprawnym humorem, a po pozbawieniu tego odebrano tytułowi to, co było w nim najbardziej atrakcyjne.
  • Odpowiedz
  • 0
@tamagotchi: to jest inwestycja. Inwestycja w siebie. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Empik a sprzedaje, ale bez polskiej wersji językowej. I tu mój błąd, bo jest drożej, 117 zł. Pomyliło mi się z tanią wersją papierową.
  • Odpowiedz