Wpis z mikrobloga

Co lepsze? Java czy C#? W necie naczytałem się naprawdę wiele narzekań na Javę i stwierdzeń, że C# to język, którym Java chciałaby być ale nim nie jest. Z drugiej strony czytałem również, że najwięcej ofert pracy jest właśnie w Javie.Wiem, że oba są do siebie bardzo podobne.
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #java #csharp

Java vs C#

• Java 41.6% (47)
  • C# 58.4% (66)

Oddanych głosów: 113

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

.net core to w pełni wieloplatofrmowy język,

@blackphoenix: ok, ok

Należy wsiąść jeszcze pod uwagę dojrzałość produktu, przenośność kodu, ilość profesjonalnych rozwiązań. Dużą aplikację korporacyjną jesteś w stanie wdrożyć bez większych problemów na platformie Linux i Windows wykorzystując java/jboss/tomcat/jakaś baza. Spróbuj zrobić to samo z dużym rozwiązaniem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kot_gagarina: Mam wrażenie, że już przynajmniej połowa ogłoszeń o pracę w .net jest do projektów w .net core. Sam siedzę teraz na archu i klepie sobie w pracy na stacku asp.net core + angular lub asp.net mvc. Na razie nie mam temu nic do zarzucenia poza drobnymi niedociągnięciami. Na przykład ef nie wspiera jeszcze relacji wiele do wielu z code generated db ale przecież jest nhibernate albo mvc nie wspiera
  • Odpowiedz
asp.net core + angular lub asp.net mvc

@kywmn: Microsoft postawiło ostatnio na rozwój .net core. To jest całkiem dobra technologia. I coraz lepsza. Biorąc pod uwagę, że kod stanowi wolne oprogramowanie, Microsoft stale inwestuje w jego rozwój to z tą technologią można wiązać przyszłość, ale nijak się to ma do wieloplatformowości. Nadal .net framework ma wiele rozwiązań,, których nie posiada core i na odwrót. No i .net core to rozwiązania
  • Odpowiedz