Poszukuję Mirków którzy są biegli w HTML i odrobinę w JS, aby trochę wdrożyć mnie w obsługę Rough Notation https://roughnotation.com/ gdyż nie mogę rozgryźć tego do końca - nie działają mi animacje na teksty wpisane przeze mnie, gubię się w oznaczeniach, pomimo szczerych chęci i dogłębnego czytania instrukcji w dziale Usage na Githubie ¯\_(ツ)_/¯ Znam podstawy HTML i biegle angielski, do dyspozycji discord, zoom, skype i światłowód. Jeśli jakaś niewielka odpłatność to możemy się dogadać. Jeśli znajdzie się ktoś o dobrym sercu i trochę mi w tym pomoże to było by bardzo miło. Nie powinno to długo zająć.
@snwptest: z tego co widzę to działa ci chyba tylko const e = document.querySelector('#did'); const annotation = annotate(e, { type: 'underline' }); annotation.show();
bo reszta kodu odpala się zanim masz html na stronie przesuń script na spód strony albo odpal jak dom się załaduje
@lobo: dzięki Mirku za Twój czas.. już obczajam i próbuję zrozumieć.... marzy mi się jeszcze, żeby to robić a buttonami które odpalają poszczególne elementy których jest kilka
@lobo tak, właśnie się zorientowałem , dzięki Mirku za pomoc i Twój czas. Zdaje się że jednak do tych treści pójdę w prezentacje Prezi - ładniej i estetyczniej tam to utworzę a tu grzebania i kodowania dla dwóch animacji co nie miara ¯_(ツ)_/¯ chodziło mi po prostu o zgrabną typografię, ale też o wygląd i estetykę.
Znam podstawy HTML i biegle angielski, do dyspozycji discord, zoom, skype i światłowód.
Jeśli jakaś niewielka odpłatność to możemy się dogadać. Jeśli znajdzie się ktoś o dobrym sercu i trochę mi w tym pomoże to było by bardzo miło. Nie powinno to długo zająć.
#webdev #web #html #javascript #it #informatyka #programowanie
Na górze działa, na dole już nie ma animacji. Nie wiem jak je opisać w HTML żeby je włączyć, gdzie robię błąd.
edit: już poprawiłem link - nie wymaga logowania
const e = document.querySelector('#did');
const annotation = annotate(e, { type: 'underline' });
annotation.show();
bo reszta kodu odpala się zanim masz html na stronie przesuń script na spód strony albo odpal jak dom się załaduje
Ta częśc pierwsza z "Past Simple" się animuje a ta dolna nie chce. Nie wiem dlaczego.
@lobo: zmieniłem z id , nie chce się dalej animować*
brakowało ci elementów i kod się wywalał
marzy mi się jeszcze, żeby to robić a buttonami które odpalają poszczególne elementy których jest kilka
nie wiem jak to działa i dlaczego nie działa_**
https://codesandbox.io/s/wild-cookies-x4i2z?file=/index.html