Wpis z mikrobloga

#anime #animedyskusja

https://myanimelist.net/anime/21085/Witch_Craft_Works

Witchcraft Works

Są tytuły, które opierają się wszelkim próbom krytycznej analizy. Podjęcie się owego zadania może mieć tylko i wyłącznie negatywne konsekwencje dla tytułu jak i oglądającego. Dla tytułu - bo nagle okaże się, że fabuła jest słaba i oklepana, że postacie szablonowe i jednowymiarowe etc. Dla oglądającego - bo zamiast czerpać radochę z tego co widzi, zastanawia się co można było zrobić lepiej, a w tej scenie to było nie tak itp. itd. Czasami lepiej jest w całości bezkrytycznie przyjąć to co otrzymujemy i nie zadawać zbyt trudnych pytań. Tutaj właśnie mamy do czynienia z takim tytułem.

Wystarczy usiąść na kanapie, wyłączyć mózg, otworzyć Harnasia i podziwiać reversed Mary Sue overpowered oppai-Megumin explosion-fest. Po spełnieniu powyższych warunków, ten cały absurdalny bałagan oglądało mi się bardzo dobrze i bawiłem się wyśmienicie.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@guest: jest stosunkowo reprezentatywny co do wydarzeń przedstawionych w serii, no może brakuje trochę królików.

A od dzisiaj w robocie będę śpiewał sobie tę piosenkę.

kinasato - @guest: jest stosunkowo reprezentatywny co do wydarzeń przedstawionych w s...
  • Odpowiedz