Wpis z mikrobloga

Co jest tańsze, #panek czy #trafficar ? Muszę jechać za obszar #krakow (5 km), czy oni doliczają za to jakieś dopłaty? Po skończonej trasie muszę na "wsi" zostac ok 20 minut. Czy bardziej opłaca mi się zakończyć najem (i tka mi tego auta stamtąd nie sprzątnie) czy uruchomic postój?
#carsharing #pytanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pokey: Przede wszystkim, jeśli to za Krakowem, to będziesz poza strefą zakończenia wynajmu i nie dasz rady go zakończyć, więc będziesz musiał go kontynuować do powrotu do miasta. Co do cen - raczej tańszy jest Traficar, nie wiem do końca jak to wygląda u Panka z Yarisami, bo Panek ma zróżnicowanie cenowe w zależności od auta (najtańsze są Yarisy, potem Corolle, C-HRy i najdroższe Merce GLA). Do tego Tarfi osatnio
  • Odpowiedz
Przede wszystkim, jeśli to za Krakowem, to będziesz poza strefą zakończenia wynajmu i nie dasz rady go zakończyć, więc będziesz musiał go kontynuować do powrotu do miasta

@gumiorek: ale będę mógł użyc opcji "postój"?
  • Odpowiedz
@pokey: do jazdy tańszy jest panek jeżeli trafisz na auto z najtańszym pakietem. Jeżeli chodzi o stanie w korkach to traficar wyjdzie taniej.
Na mojej trasie 6 km bez korków panek jest tańszy od traficara o jakieś 2zł
  • Odpowiedz
Przede wszystkim, jeśli to za Krakowem, to będziesz poza strefą zakończenia wynajmu i nie dasz rady go zakończyć,

@gumiorek: @pokey: Można zakończyć wynajem po za strefą, tylko za odpowiednią opłatą, która też jest w cenniku opłat dodatkowych.
  • Odpowiedz