Wpis z mikrobloga

Chcialem zrobic jakies mini zakupy w Tesco Express.

Ochroniarz na wejsciu (ktory mial nalozona nieprawidlowo maseczke, nos odkryty) powiedzial ze musze miec maseczke zeby wejsc xD

Zalozylem wiec maseczke, wchodze i co widze? Pracownicy Tesco w sklepie nie nosza maseczek xD x2

Otaczaja mnie debile z podwojnymi standardami.

Niezla komedia.

#leicester #uk #takaprawda #bekazpodludzi #fucklogic #koronawirus
  • 55
  • Odpowiedz
@Namarin: Celem jest minimalizacja zakażeń a nie samo w sobie noszenie maseczki, która chroni przede wszystkim osoby wokół Ciebie zatrzymując bakterie zawieszone w parze wodnej oraz wydzielinie z płuc.

Przepis jest jak najbardziej sensowny - nie da się pracować fizycznie w maseczce przez długi czas - dlatego wprowadzono taki a nie inny kompromis abyś mógł sobie bułki kupić.
  • Odpowiedz
@Wujek_Fester: W takim razie dlaczego jedne sklepy przestrzegaja tej zasady a drugie juz nie, tego samego dnia zaraz po wyjsciu z Tesco wstapilem do Poundlanda, Tam to nawet nikt nie sprawdzal czy mam czy nie.

Ten przepis jest obowiazkowy czy to tylko rekomendacja dla sklepow?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Namarin: ja nie twierdze ze to logiczne, co najwyzej tlumacze jak wyglada rozporzadzenie :) ogolnie pracownicy mogą ale nie musza nosic maseczek, wiec jak ochroniarz zalozyl maseczke zle, a nie musi jej nosic to tak jakby mial dobre checi i chcial cos lepiej zrobic niz koledzy ale nie do konca mu wyszlo xD

Jeszcze tylko Ci przekleje post z lokalnego spotted dla awanturnikow ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Namarin: Bo ustawodawca zakłada, że obywatele to istoty myślące i dla własnego oraz innych bezpieczeństwa będą miały maski na twarzach i nosie. Najwyraźniej jedynie Tesco założyło, że dobrze postawić na wejściu ochroniarza aby przyhaltował freethinkerów.
  • Odpowiedz
@Namarin: w Szkocji jeszcze sie nie spotkalem zeby ktos z pracownikow nie mial maseczki. Dziwie sie im troche bo mnie to #!$%@? po 5 minutach a 8 godzin to juz bym nie dal rady. osobiscie wolalbym na ich miejscu juz w visorze chodzic.
  • Odpowiedz
@johnmorra: Wiesz, mnie to wszystko jedno czy nosza czy nie, ja tez nie nosze wszedzie przez caly dzien, bawi mnie tylko ta logika. Wymaganie ode mnie czegos czego samemu sie nie robi.
  • Odpowiedz
Bo ustawodawca zakłada, że obywatele to istoty myślące i dla własnego oraz innych bezpieczeństwa będą miały maski na twarzach i nosie. Najwyraźniej jedynie Tesco założyło, że dobrze postawić na wejściu ochroniarza aby przyhaltował freethinkerów.

@Wujek_Fester: xD Ta bo maseczki w obecnej chwili coś dają.

Wchodzisz do galerii musisz mieć maseczke, siadasz na wyspie zjeść - nie musisz mieć maseczki xD

Daj spokój to jest komedia xD Każdy wie że wirus ma
  • Odpowiedz
@sorek: smiertelnosc w przypadku raka czy zwyklej grypy jest wyzsza, nie przypominam sobie zeby z powodu tych chorob ktos zamykal miasta i kazal mi nosic maski :D
  • Odpowiedz
Każdy wie że wirus ma śmiertelność poniżej 0.04% i jest mniej groźny niż większość chorób.

@sorek: Z takimi stwierdzeniami mocno bym uważał, śmiertelność nie jest akurat problemem tylko możliwe dalsze długoterminowe konsekwencje, których leczenie kosztuje sporo więcej, jak na przykład uszkodzenia serca czy ogólnej wydajności organizmu (Post-viral Fatigue Syndrome) . Praktycznie wszyscy którzy przeszli Covid informują, że po 2 tygodniach problemy sprawiało im wejście na 1 piętro po schodach a niepokojąco
  • Odpowiedz