Wpis z mikrobloga

Chcialem zrobic jakies mini zakupy w Tesco Express.

Ochroniarz na wejsciu (ktory mial nalozona nieprawidlowo maseczke, nos odkryty) powiedzial ze musze miec maseczke zeby wejsc xD

Zalozylem wiec maseczke, wchodze i co widze? Pracownicy Tesco w sklepie nie nosza maseczek xD x2

Otaczaja mnie debile z podwojnymi standardami.

Niezla komedia.

#leicester #uk #takaprawda #bekazpodludzi #fucklogic #koronawirus
  • 55
  • Odpowiedz
@Namarin i tak i nie. Zobacz czym są testy ANOVA, łatwo je zestawić z danymi historycznymi i faktycznie - wzrost śmiertelności ludzi w wieku 65+ jest znaczący i istotny statystycznie co pokrywa się z wybuchem epidemii.
  • Odpowiedz
wzrost śmiertelności ludzi w wieku 65+ jest znaczący i istotny statystycznie co pokrywa się z wybuchem epidemii.

@Wujek_Fester: ale ja tego nie neguje. Wspominasz o grupie podwyzszonego ryzyka gdzie covid w polaczeniu z oslabionym organizmem innymi chorobami ma wieksza skutecznosc. Covid nie atakuje tylko starszych ludzi.
  • Odpowiedz
@Namarin: Dokładnie to masz na podanych wyżej wykresach.

To, że ktoś przejdzie chorobę nie oznacza wcale, że nie nastąpiły w jego organizmie nieodwracalne uszkodzenia. Na chwilę obecną nie ma jeszcze wystarczająco dobrze opracowanych danych n/t możliwych konsekwencji, wobec tego rządy krajów wolą dmuchać na zimne.

Czasami jest tak, że wirus zabunkruje się na przykład w mięśniu sercowym (na przykład wirus grypy - dość częste) , powodując w nim chroniczny stan zapalny.
  • Odpowiedz
@Namarin: ludzie z maseczkami co mają odsłonięty nos to najwyższy level kretynizmu, ale zaraz po nich są ludzie co dalej od marca nie rozumieją jak te wszystkie ograniczenia działają - o zmniejszanie prawdopodobieństwa a nie wyeliminowanie zagrożenia.

Tak samo jak każda osoba co została w domu zmniejszyła prawdopodobieństwo zakażenia innych o ułamek procenta, tak teraz każdy w masce zmniejsza to prawdopodobieństwo o znikomą część. W ogólnym rozrachunku jeden pacan jak ty
  • Odpowiedz
@Namarin: Jeśli to, że ktoś Ci zwraca uwagę żebyś przestrzegał przepisów, uważasz za przejaw debilizmu, to jasno i wyraźnie prezentuje Twój poziom. To nie są podwójne standardy a brytyjskie ustawodawstwo, nie hipokryzja a stosowanie się do zaleceń firmy. Jak mnie denerwują tacy ludzie jak Ty to nie mam pytań. Czy myślisz że ten ochroniarz czerpie satysfakcję ze zwracania uwagi takim cwaniakom? Ktoś mu powiedział że to teraz należy do jego obowiązków
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@manivelle:

1. Ostudź emocje, wróć i przeczytaj wszystkie moje komentarze.
2. Zacytuj co mówią te przepisy o których wspominasz.
3. Tak, jeśli do jednego sklepu mogę wejść bez niczego a do drugiego mnie nie wpuszczą bez maski a w środku pracownicy ich nie mają, to to są podwójne standardy (a przy kasach się odgradzają tuż po tym jak mijałem ich w alejce :D.

Napisałem już że to absurdalnie śmieszne że ktoś
  • Odpowiedz