Wpis z mikrobloga

Za każdym razem gdy widzę jak taki partyjny funkcjonariusz pewny swojej sytuacji materialnej po tym co proponuje gada o polexicie mam ochotę wziąć go za fraki i postawić przed zwykłymi ludźmi rolnikami czy pracownikami fabryk powiedzieć im co chciał im zgotować i zostawić z nimi na pare minut.

Może by coś zrozumiał baran jeden z drugim.

#polexit #neuropa #4konserwy #bekazpodludzi #bekazprawakow #konfederacja #uniaeuropejska
BekaZWykopuZeHoho - Za każdym razem gdy widzę jak taki partyjny funkcjonariusz pewny ...

źródło: comment_1595763862yB86HGr8RaT0YJ7YKM2eea.jpg

Pobierz
  • 35
@BekaZWykopuZeHoho: przecież ziemkiewicz w tym cytacie nie proponuje wyjścia z UE tylko stwierdził, że musimy być gotowi do wyjścia... przerasta cię czytanie czy rozumienie tego co czytasz?
I taka jest prawda, w naszym interesie jest nie być uzależnionym od zewnętrznych organizacji/krajów. Więc jak najbardziej powinniśmy być gotowi na wyjście, tak samo jak na ryzyko wojny, epidemii, etc. Ogarnij się chłopie.
j po tym co proponuje gada o polexicie mam ochotę wziąć go za fraki i postawić przed zwykłymi ludźmi rolnikami czy pracownikami fabryk powiedzieć im co chciał im zgotować i zostawić z nimi na pare minut.

@BekaZWykopuZeHoho: nic tak nie udupiło jak sankcje Rosjan na polskie rolnictwo( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Volki:

Ale to Polska zrobi sobie krzywdę wyjściem nie ue, powiedz mi czy ty serio myślisz że ktoś kto straci prace i mozliwisc utrzymania rodziny przez polexit będzie myślał o „suwerenności”?

Poza tym dlaczego ma mi przeszkadzać kiedy ue nie pozwala zamienić Polski w drugą Turcje?

Nie każdy jest mentalnym niewolnikiem twojego pokroju :)

A i federacja europejska to lepsze wyjście niż pomiatana przez Chiny i Indie zbałkanizowana Europa.

@Kaczypawlak:
@Volki:

Zyska nową xDDDD

Chłopie ty jesteś jak taki neofita nawrócony na komunizm.

Ue to 80% naszego eksportu i dzięki byciu częścią wspólnego rynku jesteśmy dużo bardziej atrakcyjni dla inwestorów spoza wspólnoty (polecam poczytać co Japończycy powiedzieli Brytyjczykom w tej sprawie) jakie to niby reformy powstrzymają odpływ kapitału, padającą na pysk złotówkę i bariery eksportowe na naszym głównym rynku zbytu?

Jeśli masz mi wciskać jakieś głodne kawałki jak to unia się
wziąć go za fraki i postawić przed zwykłymi ludźmi rolnikami czy pracownikami fabryk powiedzieć im co chciał im zgotować

@BekaZWykopuZeHoho: Postaw, proszę bardzo. Prosty rolnik/hodowca z zasobami na własny użytek akurat sam może tobie powiedzieć, co mu w unijnym prawie nie pasuje. A pracownik fabryki też pewnie chętnie dowie się, dlaczego nie zarabia w dużej zachodniej firmie tyle ile pracownik na tym samym stanowisku na zachodzie. Argument o utracie pracy po
Ue to 80% naszego eksportu

@BekaZWykopuZeHoho: @Volki: ponad 83% eksportu, wspólna taryfa celna, swoboda przepływu kapitału i ludzi i przede wszystkich "brama" do europy dla państw nieeuropejskich. Inwestują u nas, bo dzięki temu zyskują dostęp do wspólnego rynku.

My bez UE cofamy się z dnia na dzień do poziomu Ukrainy.

W takim wypadku nawet Ziemniak utuczony na partyjnej kasie stanie się w końcu biedakiem.
@amperrowwer:

Jeśli masz mi coś zapodawac że Polska wyjdzie sobie z ue i zostawi co jej się podoba to xDDDDD

A i ja tych rolników znam lepiej niż niejeden wykopek i zaufaj mi jak się dowiedzą że stracą dopłaty a na eksport na zachód będą mieć cła i kontyngenty to teksty że krów nie trzeba będzie kolczykować każą ci sobie wsadzić.

I jak niby polexit sprawi że pracownicy fabryk będą zarabiać