Aktywne Wpisy
MokrySuchar +108
Jest jakiś chętny reprezentant tagu #famemma wystąpić na Bitej Śmietance?
Oferujemy mysteryboxa i koszulkę (+koszty transportu).
Oferujemy mysteryboxa i koszulkę (+koszty transportu).
Knamga +124
Jestem prostym podlasiakiem, śmieszą mnie takie rzeczy #bialystok
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Może by coś zrozumiał baran jeden z drugim.
#polexit #neuropa #4konserwy #bekazpodludzi #bekazprawakow #konfederacja #uniaeuropejska
I taka jest prawda, w naszym interesie jest nie być uzależnionym od zewnętrznych organizacji/krajów. Więc jak najbardziej powinniśmy być gotowi na wyjście, tak samo jak na ryzyko wojny, epidemii, etc. Ogarnij się chłopie.
O to i tylko o to mu chodzi.
A i zapewniam cie że po polexicie bylibyśmy od ue dużo bardziej zależni.
@BekaZWykopuZeHoho: nic tak nie udupiło jak sankcje Rosjan na polskie rolnictwo( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale to Polska zrobi sobie krzywdę wyjściem nie ue, powiedz mi czy ty serio myślisz że ktoś kto straci prace i mozliwisc utrzymania rodziny przez polexit będzie myślał o „suwerenności”?
Poza tym dlaczego ma mi przeszkadzać kiedy ue nie pozwala zamienić Polski w drugą Turcje?
Nie każdy jest mentalnym niewolnikiem twojego pokroju :)
A i federacja europejska to lepsze wyjście niż pomiatana przez Chiny i Indie zbałkanizowana Europa.
@Kaczypawlak:
Zyska nową. Jedyna opcja polityczna, która chce wyjścia, to Konfederacja, więc wyjście będzie na końcu reform podatkowych i wolnorynkowych.
Zyska nową xDDDD
Chłopie ty jesteś jak taki neofita nawrócony na komunizm.
Ue to 80% naszego eksportu i dzięki byciu częścią wspólnego rynku jesteśmy dużo bardziej atrakcyjni dla inwestorów spoza wspólnoty (polecam poczytać co Japończycy powiedzieli Brytyjczykom w tej sprawie) jakie to niby reformy powstrzymają odpływ kapitału, padającą na pysk złotówkę i bariery eksportowe na naszym głównym rynku zbytu?
Jeśli masz mi wciskać jakieś głodne kawałki jak to unia się
@BekaZWykopuZeHoho: Postaw, proszę bardzo. Prosty rolnik/hodowca z zasobami na własny użytek akurat sam może tobie powiedzieć, co mu w unijnym prawie nie pasuje. A pracownik fabryki też pewnie chętnie dowie się, dlaczego nie zarabia w dużej zachodniej firmie tyle ile pracownik na tym samym stanowisku na zachodzie. Argument o utracie pracy po
@BekaZWykopuZeHoho: @Volki: ponad 83% eksportu, wspólna taryfa celna, swoboda przepływu kapitału i ludzi i przede wszystkich "brama" do europy dla państw nieeuropejskich. Inwestują u nas, bo dzięki temu zyskują dostęp do wspólnego rynku.
My bez UE cofamy się z dnia na dzień do poziomu Ukrainy.
W takim wypadku nawet Ziemniak utuczony na partyjnej kasie stanie się w końcu biedakiem.
Jeśli masz mi coś zapodawac że Polska wyjdzie sobie z ue i zostawi co jej się podoba to xDDDDD
A i ja tych rolników znam lepiej niż niejeden wykopek i zaufaj mi jak się dowiedzą że stracą dopłaty a na eksport na zachód będą mieć cła i kontyngenty to teksty że krów nie trzeba będzie kolczykować każą ci sobie wsadzić.
I jak niby polexit sprawi że pracownicy fabryk będą zarabiać
@Kaczypawlak: Kto ci takich bzdur naopowiadał? Idż do sklepu i kup sobie kilo jabłek albo polskich ziemniaków, to na własnym portfelu poczujesz jakie głupoty opowiadasz.
@Takiseprzecietniak: nikt, ja byłem stratny i inni producenci rolni
@Takiseprzecietniak: ale ja jestem producentem dzbanie
@Takiseprzecietniak: przy tobie to ja jestem zerowym dzbanem tani propagandysto( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak kłamać to w sumie blisko ci do propagandy sukcesu TVP
Poczytał bym w pracy.
https://businessinsider.com.pl/japan-too-polite-to-tell-britain-brexit-2017-8?utm_source=businessinsider.com&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect_businessinsider_com
@niemampojecia: korea północna welcome to